Vappuinen perunasalaatti

Vappupäivänä kävimme nyyttärimuotoisella vappubrunssilla Itä-Helsingissä. Paikalla oli paljon energisiä lapsia ja siksi perunasalaatista yritettiin tehdä myös lapsille maistuvaa. Aikuistenversioon voisi lisätä vähän enemmän sinappia, suolaa ja valkoviinietikkaa. Hyvää toki näinkin.

Teimme myös lihapullia, mutta niistä emme ehtineet ottaa kuvaa, joten jätetään resepti toiseen kertaan. Vaikka itsetekeminen vaatikin hiukan aikaa ja näpräämistä, niin esimerkiksi eineslihapullat ovat sellaista kuraa, että en omalle lapselleni niitä syöttäisi. Lihapullien tekeminen on vielä niin helppoa ja nopeaa, vaikka emme käyttäneetkään valmista sipulikeittopussia maustamiseen. Omassa blogissa saa toitottaa mielipiteitään ihan vapaasti, mutta arkielämässä on joskus hyvä olla hiljaa, kun lapsille syötetään valmisruokaa kiireeseen vedoten. Uskon, että näin meilläkin sitten joskus, mutta eineksissäkin kannattaa hiukan olla kriittinen ja miettiä mitä ne oikein sisältävät.

Perunasalaatti sen sijaan isommalle porukalle on sen verran työläs, että perunoita kuoriessa kävi jo mielessä, että miksi ei tyydytty valmiiseen. Mutta onhan lopputulos ihan erityisen hyvää. Jos pidät öljypohjaisesta perunasalaatista kuten me, niin tässä ohje huippu hyvään kesäiseen perunasalaattiin.

Tästä tuli valmista perunasalaattia n. 3 litraa eli veikkaisin sen olevan hyvä määrä vähän reilulle 10 henkilölle.

n. 1,5 kg perunaa (meillä siikliä)
2 granny smith omenaa
2 maustekurkkua
1 sipuli
reilu kourallinen basilikaa silputtuna

Kastike:
2 prk kermaviiliä
1 dl majoneesia
2-3 tl dijon-sinappia
1-2 tl valkoviinietikkaa
1,5-2 tl suolaa

pinnalle vielä ruohosipulia/persiljaa

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat ja pilko kuutioiksi. Kuori ja pilko myös omenat. Pilko maustekurkut ja lisää nekin isoon astiaan muiden kuutioiden joukkoon. Hienonna sipuli pieneksi ja lisää vielä se yhdessä silputun basilikan kanssa joukkoon. Sekoita kastikeainekset kulhossa ja lisää salaattiin. Pyörittele kastike tasaisesti perunasalaatin joukkoon ja anna maustua muutaman tunnin tai yön yli jääkaapissa.

Kommentit