Kesäinen parmesan-parsapiirakka

Parsaa voisi syödä loputtomiin, mutta uusien reseptien kehittäminen on välillä hankalaa. Tässäkin blogissa on jo monta parsaohjetta, mutta tässä tulee vielä yksi. Ajatus lähti parsasta yksinkertaisimmillan, eli parmesanlastujen ja voisulan kera. Tässä parmesan löytyy piirakkatäytteestä ja voi taikinasta. Mukavan säväyksen tuo myös tilkka sitruunanmehua sekä kevätsipulisilppu, joka ei vie miedon makunsa takia makua parsalta. Tätä piirakkaa saapui maistelemaan tyttömme mummi, joka tuli leikkimään ensimmäisen lapsenlapsensa kanssa. Tämä laitetaan nyt muistiin tulevia juhlia varten. Yleensä olemme tehneet pinaatti-fetapiirakkaa, mutta nyt se saa hyvän kilpailijan.

Pohja:
100 g voita
2,5 dl jauhoja
2,5 rkl kylmää vettä
½ tl suolaa

Täyte:
1 nippu vihreää parsaa
1 kevätsipuli varsineen
2 valkosipulinkynttä puserrettuna

Muna-maito:
3 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
1 prk ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl kuivattua kirveliä
tilkka tuoretta sitruunanmehua
1 dl parmesania raastettuna

Tee ensin pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot+suola sekaisin. Lisää kylmää vettä sen verran, että saat taikinasta puserrettua pallon. Levitä taikina irtopohjavuuan tai piirakkavuuan pohjalle ja paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Kuori parsat ja leikkaa niistä pois muutama sentti kovasta päästä. Jos parsasi ovat paksuja, keitä niitä ensin muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Leikkaa parsat puoliksi ja asettele ne piirakkapohjan päälle.

Tee muna-maito. Vatkaa munat rikki ja lisää kerma ja ranskankerma. Mausta ja lisää vielä raastettu parmesani. Lisää parsojen päälle vuokaan. Lopuksi painele pinnalle silputtu kevätsipuli ja puserretut valkosipulit. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Kommentit