Arjen nopea tonnikalalasagne

Meillä alkoi tällä viikolla 6 viikon isäkuukausi, jonka aikana saamme olla koko perhe yhdessä. Loistava asia ja tärkeää varsinkin isälle ja tyttärelle. Ja äiti pääsee vähän liikkeelle ilman vaunuja :) Ruokaakin tulee varmasti tehtyä enemmän ja ajatuksella.

Monesti ollaan kaupan maitohyllyn luona ihmetelty näitä uusia maustettuja kermoja, että mihin niitä tarvitaan ja mitä niistä tekisi. Pakkohan sitä oli sitten testata, jotta tietää mistä puhuu. Sitä tulee kuitenkin päiviteltyä, että mihin tämä maailma on mennyt, kun kerma ei ole kermaa ja juustot eivät ole juustoja. Tällaisilla tuotteilla varmasti ajatellaan olevan paikka lapsiperheiden kiireisessä arjessa ja siksi kokeilimme kolmen juuston kermaa nopean arkiruuan valmistuksessa. Tämä ruoka oli todella helppo tehdä, sillä kastiketta ei tarvinnut tehdä erikseen olleenkaan. Tomaattimurskaa ja kermaa vaan kaadettiin kerrosten väleihin. Ehdottomasti tätä tehdään toistekin. Idea on osin varastettu Limepippuri-blogista. Heiltä muuten löytyy muitakin kivoja arkisia ruokaideoita.

½ munakoiso
3 tomaattia
1 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
1 prk kolmen juuston kermaa
1 prk currytonnikalaa
lasagnelevyjä
suolaa
mustapippuria
Manchego juustoa raasteena (tai parmesania tms.)

Itketä halutessasi munakoisoviipaleet. Me suolasimme munakoisot hyvin nopeasti, n. 5-10 minuutin ajan. pyyhi suola  ja neste munakoisojen pinnalta pois. Leikkaa munakoisoviipaleet pieniksi kuutioiksi. Pese ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Lado lasagnevuuan pohjalle kerros tomaatteja, kerros munakoisokuutioita, hiukan tomaattimurskaa, kermaa ja tonnikalaa. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Sitten päälle lasagnelevyjä. Taas uusi kerros täyteaineksia ja lasagnelevyjä. Viimeiseksi kerrokseksi jää täyteaineet ja lopuksi pinnalle kerros Manchegojuustoa raasteena. Paista uunissa 200 asteessa n. tunti.

Kommentit

Vilukissa sanoi…
Kuulostaa ja näyttää hyvältä, täytyypä kokeilla! Tehtiin muuten sitä teidän munakoisopastaa ja miehellekin kelpas :D
Mulla on kans tosi ihana tonnikalavuoan ohje, jossa tosin on niin monta aineisosaa ettei sitä kovin usein jaksa väsätä...
Kanelibasilika sanoi…
Meillä on joku kumma munakoisohimo päällä. Sitä tulee laitettua vähän joka ruokaan. Laitappa joku kerta tonnikalavuoan ohje tulemaan. Mielellään kokeiltaisiin.

Ja se munakoisopasta on hyvää. Ei siitä voi olla pitämättä :)