Uunissa paahdettu tomaatti-munakoisopasta

Arki-ilta ja jääkaappi ammottaa lähes tyhjyyttään. Mies on ylitöissä ja vauvan kanssa ei jaksa lähteä kauppaan. Mitäs sitä silloin tehdään? Noh, jonkinlaista pyttipannua nykyajan meiningillä, eli pastaa ja sitä mitä sieltä jääkaapista löytyy. Tähän on kerätty kaikki kaappiemme pastan jämät; tagliatellea ja pennepastaa. Jos penneä olisi ollut tarpeeksi, olisin tehnyt koko ruuan siihen. Meiltä ei löytynyt edes tomaattikastiketta, joten keräsin jääkaapin kaikki tomaatinjämät. Suosittelen laittamaan vähän enemmän tomaattia, kun mitä tässä ohjeessa on. Mutta pointti on se, että tästä tuli tosi hyvää.

1 munakoiso
suolaa munakoisojen itkettämiseen
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
½ purkkia kirsikkatomaatteja (laittaisin kokonaisen prk)
2 normaalia tomaattia
1 rkl hyvää balsamicoa
1 tl ruokosokeria
tuoretta basilikaa reilusti
n. ½ dl pinjansiemeniä
parmesania pinnalle
suolaa maun mukaan

Pennepastaa

Itketä ensin munakoisot. Eli leikkaa ne n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sirottele viipaleiden päälle reilusti suolaa. Aseta joku paino viipaleiden päälle ja anna munakoisojen itkea n. 20 minuuttia. Tämän jälkeen pyyhi suola ja vesi pois viipaleiden päältä huolellisesti. Leikkaa munakoisot kuutioiksi ja laita uunivuokaan. Lisää päälle oliiviöljyä sekä siivutetut valkosipulin kynnet. Laita uunivuoka uuniin ja paahda 225 asteessa n. 15 minuuttia. Laita sillä aikaa pastavesi kiehumaan. Kun laitat tomaatit uuniin, voita heittää pastan kiehumaan. Eli, seuraavaksi uunivuokaan lisätään puolitetut kirsikkatomaatit ja n. 8 osaan leikatut normaalit tomaatit. Samalla maustetaan kastiketta balsamicolla sekä ruokosokerilla. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä vajaa 10 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja kääntele reilusti lusikan avulla kasviksia, että tomaatit hajoavat. Lisää joukkoon reilusti tuoretta basilikaa sekä n. ½ dl pinjansiemeniä. Lopuksi mukaan vielä keitetty pasta, raastettu parmesanjuusto ja ruoka on valmista. Nam!

Kommentit

Anna sanoi…
Tämä maistuisi varmasti. Harmi, ettei mies pidä munakoisosta, mutta ehkä voisi kokeilla joskus yksin kotona ollessa :)
Kanelibasilika sanoi…
Meillä on taas ollut viimeaikoina hirvee munakoisohimo. (sellainenkin voi olla!) Siksi ei edes ole yhtään outoa, että jääkaapista löytyi munakoiso, vaikka melkein kaikki muu olikin loppu.