Pääsiäiskakku

Viime pääsiäisen vietimme lumisessa Joutsenossa, jossa kokkailimme mm. smetanalohta ja uunifenkoleita. Tänä pääsiäisenä juhlimme tyttäremme kummin kolmekymppisiä ja käymme kahdestaan syömässä kaupungilla. Pääsiäismaanantaina saamme ruokavieraita, joten pitää hiukan miettiä sopivaa tarjottavaa. Pääsiäisen pyhinä meillä pyörähtää myös useampi kahvivieras ja siksi oli hyvä tehdä maukas kakku jääkaappiin hyytymään.

Tämän kakun alkuperä on Malmilla, toisen Kanelibasilikan työpaikalla. Jos työpaikalla halusi takuu varman tarjottavan, keittiöltä kannatti tilata tämä kyseinen "Gefilus-kakku". Alkuperäinen resepti on Valion oma. Tämä on oiva pääsiäisajan kakku sillä siinä maistuu raikas sitruuna ja se on ihanan pettävän kevyen oloista. Piimä tekee siihen hiukan pashan makua muistuttavan silauksen. Meillä kakun päälle laitettiin kaapista aina löytyvää vauvan mangososetta, sillä liivatekiilteet eivät ole meidän makuumme. Laitamme tähän kuitenkin alkuperäisen kiilteen ohjeen.

Pohja:
200 g ruis-digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
5 dl Gefilus piimää
2 dl sokeria
7 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa

Kiille:
3 dl valio 5 hedelmän mehua
3 liivatelehteä
½ dl tomusokeria

Laita irtopohjavuokaan leivinpaperia pohjalle. Hienonna keksit ja lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita sokerit, piimä ja liivateseos keskenään. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä kylmässä noin 3 tuntia.

Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata pieneen määrään kuumaa mehua. Sekoita loppumehuun tomusokeri ja lisää liivateseos. Kaada kakun päällä ja anna hyytyä kylmässä yön yli. Kuvan kakussa on käytetty 1 purkki mangososetta, joka on vaan levitetty hyytyneen kakun päälle.

Hauskaa pääsiäistä!

Kommentit

Anna sanoi…
Voi miten nätti kakku! Hauskaa pääsiäistä sinne!