Ratatouille

Talvi ja pataruuat kuuluvat jotenkin yhteen, vaikka tämä ranskalainen kasvispata olisi varmasti erinomaista myös kesällä suomalaisista kasviksista valmistettuna. Tomaatteihin hankimme makua pitämällä niitä huoneenlämmössä muutamia päiviä. Mitä punaisempi ja kypsempi tomaatti, sitä maukkaampi pata. Pata on hyvää sellaisenaan vaikka riisin kanssa tai niin kuin meillä tänään, paistetun siian kanssa. Tästä satsista tulee yksi iso Kermansaven vuuallinen pataa, joten sitä syömme myös huomenna. Pataruuat yleensä vain paranevat seisoessaan yön yli.

Ja hei, voiskohan noi pakkaset jo loppua... Nimimerkillä päiväkävelyitä vauvan kanssa kaipaava. Alla kuva tytöstämme valmiina siirtymään toppahaalariin, sieltä makuupussiin ja villapeiton alle vaunuihin. Huh, ei ihme, että lapset inhoavat pukemista.

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
2 sipulia
4 isohkoa herkkusientä
3 valkosipulinkynttä
4 isoa tomaattia
½ dl tuoretta timjamia
1,5 tl suolaa
reilu 1 tl sokeria
mustapippuria

oliiviöljyä paistamiseen

Tällä kertaa emme itkettäneet munakoisoja. Leikkaa siis munakoisot n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja leikkaa ympyräpalat vielä suuhun sopiviksi, noin 4-8 osaan. Tee sama kesäkurpitsalle, paprikalle ja herkkusienille. Leikkaa sipulit puoliksi ja siivuta ne. Siivuta myös valkosipulin kynnet. Tomaatti leikataan kuutioiksi. Tämän jälkeen pannu kuumenemaan. Paista kaikki kasvikset osissa pehmeiksi. Laita paistetut kasvikset uunivuokaan ja mausta lopuksi paistetut kasvikset tuoreella timjamilla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lopuksi uunivuoka vielä uuniin 200 asteeseen n. 30 minuutiksi.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tänään just ajattelin ratatuillea.. En ole ikinä tehnyt enkä syönyt, mutta nyt ollaan kokeiltu ja kokeilemassa muitakin "uusia" ruokia mm. musakaa, joten tämä ohje tuli kuin suoraan tilauksesta! =)
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos kommentista! Moussaka on ollut meilläkin mielessä. Pitäis kokeilla kasvisversiota.

Aivan mielettömän mageita käsitöitä sun blogissa...Hitsi kun itsekin kykenisi :)
Anonyymi sanoi…
Hei Kanelibasilikat! Mä jätin jo tän vinkin valkosipulikeiton kommenttiin, mutta kun se oli jo niin vanha resepti, niin laitan sen uudelleen tähän: valkosipuli on helppo kuoria, kun napauttaa erillisiä kynsiä keittiöveitsen varrella. Varo kuitenkin terävää päätä! toivoo Ulla
Kanelibasilika sanoi…
Hei Ulla,
Kiitos vinkistä. Täytyykin testata, sillä varsinkin valkosipulikeiton teossa tuo helpottaisi kovasti. Kandee muuten kokeilla sitä keittoa, se on tosi hyvää!! Ja kiitos vauvaonnitteluistasi.
Unknown sanoi…
Onpas teidän tytöllä hieno neuletakki ;)
Kanelibasilika sanoi…
Vilukissa: Eikös vaan olekin ja pipo se vasta hieno onkin. Ollut käytössä koko talven. Tekijä saa halutessaan kuvan omaan blogiinsa, niin voi esitellä kättensä jälkiä.. Molemmat tekeleet on saanu kehuja muiltakin.
Unknown sanoi…
Joo kuva olisi kiva niin saan blogiakin joskus päiviteltyä. Mulla on muuten vaikka mitä valmista (ja tekeillä) mutta tylsäähän niistä on kirjoitella ilman kuvia... :P
Voi laittaa vaikka tuonne:
vilukissanvillat@hotmail.com