Karpalo-marenkijäädyke


Vielä ehtii loihtia joulupöytään ihanan raikkaan jäädykkeen joulun väreissä. Tämä on ollut meillä vakioperinteenä jo monia vuosia. Alkuperäinen resepti on bongattu Pirkka-lehdestä. Karpalot voi myös vaihtaa puolukoihin, mikäli niitä löytyy pakkasesta. Kuvaa valmiista jäädykkeestä ei tällä kertaa löydy, mutta tässä muutama kuva tekovaiheesta.

Kanelibasilika viettää joulunsa naispuolisen kirjoittelijan lapsuudenperheen parissa. Tänä jouluna jouluamme määrittää ihana Aarteemme 4kk, joka saa joulun kunniaksi omat annoksensa porkkana- ja luumusosetta. Hauskaa ja rauhallista joulua kaikille lukijoillemme!!

5 dl pakastettuja karpaloita
½ dl fariinisokeria
2 rkl sitruslikööriä
3 kanamunaa
1dl sokeria
2 dl vispikermaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljasokeria
vajaa 2 pss (n. 100g) marenkeja

Hienonna kohmeiset karpalot yhdessä fariinisokerin ja liköörin kanssa sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa soseeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa kerma. Sekoita vaahdotetun kerman joukkoon vaniljasokeri sekä jogurtti. Yhdistä munavaahto kermavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi kohmeinen karpalomassa ja sekoita tasaiseksi.


Kaada seosta jäädykevuoan puoliväliin asti. Lisää päälle kerros marenkipaloja kokonaisena. Kaada loput jäädykemassasta ja lisää vielä päällimmäiseksi marenkipaloja. Jos käytät marenkilevyjä, niin leikaa levystä ronskeja paloja, sillä tarkoituksena ei ole, että marenki sulaisi seokseen, vaan että palat tuntuvat syödessä. Anna jäätyä yön yli pakkasessa. Nosta jäädyke sulamaan n. ½h ennen tarjoilua. Kasta vuoka tarvittaessa kuuman veden alla, niin jäädyke irtoaa paremmin.

Kommentit

Pisarat sanoi…
Herkullista joulua kulinaristeille !
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos samoin Pisaroitten koko perheelle!