Torta di cioccolato eli italialainen suklaakakku


Jos kaipaat kahvipöytääsi jotain makeaa, rapeaa ja pehmeetä, niin tässä sitä tulee. Tämä resepti on ollut naispuolisen Kanelibasilikan lapsuudenperheessä juhlatilanteiden ehdoton suosikki. Sen lisäksi, että tämä on taivaallisen hyvää, niin tämä käy tarjottavaksi myös gluteiinitonta ruokavaliota noudattavalle. Kakku jää lituskaksi ja sen kuuluu olla sisältä pehmeää. Torttu tarjotaan vaniljajäätelön tai löysän kermavaahdon kanssa. Jos oikein haluat fiilistellä, niin mansikkasurvos toimii myös tämän suklaaunelman kanssa.

Meillä tätä tarjoiltiin vauvamme papan syntymäpäivien kunniaksi. Appivanhemmat oli kutsuttu syömään ja tarjolla oli myös lihamureketta, perunaröstejä sekä sienikastiketta.

200 g hyvää suklaata
100 g voita
4 munaa
200 g tomusokeria
½ dl maissi- tai perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

koristeluun tomusokeria

Sulata suklaa ja voi joko mikrossa tai vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, tomusokeri ja jauhot sekaisin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vahdoksi. Lisää keltuaisseokseen rasva ja suklaa ja sekoita. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nosteleen taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia.

Parasta Pappagallon aidon vaniljajäätelön kanssa hiukan lämpimänä, mutta toimii myös kermavaahdon kanssa! Niin ja rakenne pysyy tiiviimpänä, jos tarjoilet kakun jääkaapin kautta jäähdytettynä.

Kommentit

Henskis sanoi…
Nam, kun näyttää hyvältä! :)
Kanelibasilika sanoi…
Juu ja on taivaallisen hyvää :) Sarjassamme niitä herkkuja, joita ei kande liian usein maistella.