Paahdettu paprikakeitto


Jo jonkin aikaa on tehnyt mieli kokeilla tätä hauskan kuuloista keittoa. Meillä on pitkä lista kaikenlaisia hyvän kuuloisia ohjeita odottamassa kokeilua, mutta vauvan kanssa telmimisen jälkeen aika on vähissä ja tulee herkästi turvauduttua vanhoihin tuttuihin juttuihin. Yritetään kuitenkin tsempata!

Keitto osoittautui oikein maukkaaksi. Se toimisi varmasti hyvin myös alkukeittona.
Soppa nautittiin tänään Hakaniemen hallin Tuffen herkusta haetun mainion Moritz-leivän kanssa. Sattumalta me molemmat päätimme tänään käydä hallissa toisistamme tietämättä ja molemmat tulimme ostaneeksi samaa leipää!

Ainekset:
4 paprikaa (vaikkapa 2 punaista ja 2 keltaista)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 100 g paseerattua tomaattia
200 g voimakasta koskenlaskijaa
n. 9 dl kasvislientä
valkopippuria ja/tai chilijauhetta
tuoretta timjamia

Kuori sipuli ja valkosipulit, pese paprikat. Leikkaa sipuli kookkaiksi lohkoiksi ja paprikat noin neljään osaan. Levitä paprikat kuori ylöspäin uunipellille. Levittele pellille myös sipulinpalat ja valkosipulinkynnet. Anna paahtua n. 200-asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes paprikoiden pinta on tummunut ja kupruilee. Anna paprikoiden vähän jäähtyä ja poista kuoret, joiden pitäisi nyt lähteä melko helposti irti.

Keitä kasvisliemi kattilassa ja lisää siihen kasvikset sekä paseerattu tomaatti. Lisää myös sulatejuusto paloina ja sekoita kunnes juusto on sulanut keiton joukkoon. Keittele kymmenen minuuttia, nosta pois levyltä ja aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta valkopippurilla ja/tai chilijauheella vähän kerrallaan maistellen. Lisää myös silputtua tuoretta timjamia. Kiehauta ja tarjoile keitto muutamalla timjaminoksalla koristeltuna.

Kommentit