Mummin omenavispipuuro


Lapsuuden makuelämyksistä muistui mieleen mummin bravuurit munavelli ja erilaiset vispipuurot. Munavelliä ei olla uskaltauduttu tekemään, vaikka se olikin suurta herkkua, koska muistikuvat sen valmistuksesta ovat todella hataria. Jos joku tietää ohjeen, niin saa vinkata. Vispipuuroja mummi teki aina kauden mukaan; puolukasta, raparperista, mansikasta ja omenasta. Pakkasen omasoseet ovat jääneet käyttämättä, mutta nyt niille tuli uusi kohde. Omenavispipuuro on tosi hyvää!! Kunhan typy kasvaa, niin tätä tullaan tekemään useamminkin. Ja puolukkainen versio löytyy täältä.

4 dl Valion luomu omenamehua (mummi olisi laittanut itsetehtyä)
3 dl vettä
3 dl omenasosetta
reilu 1 dl mannasuurimoita
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Keitä omenamehu, vesi ja omenasose kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot ja keitä 10 minuuttia. Nosta liedeltä ja mausta sokerilla. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa sitä sen jälkeen sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoile sellaisenaan tai kylmän maidon kanssa.

Kommentit