Paistetut muikut


Mikäpä olisi mainiompi suomalainen ruoka kuin muikut ja perunamuusi. Ruokalaji on myös suunnattoman yksinkertainen valmistaa. Pari päivää sitten iski himo, joten suunta otettiin kohti Hakaniemen hallia ja Reitin kalan tiskiä. Valinta osui tällä kertaa isompiin muikkuihin. Niissä tosin selkäruoto tuppaa olemaan aika kookas, joten pienemmät muikut ovat siltä osin mukavampia popsia.

500 g perattuja muikkuja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
valkopippuria

Sekoita ruisjauhot, suola ja pippuri. Kieritä kalat jauhoissa. Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin kypsäksi. Tarjoile heti, voisilmällä maustetun perunamuusin ja tillin kanssa. Lisäksi voi tarjota tämän kermaviilikastikkeen.

Kommentit