Lime Pie - limepiirakka


Täällä on aihetta juhlaan. Ihana aarteemme, pieni tyttäremme täyttä tänään kuukauden! Juhlan kunniaksi tarjolla on nopeaa ja helppoa herkkua rapakon takaa, nimittäin limepiirasta. Piirakan ohjetta on hiukan muunneltu, alkuperäinen löytyi Stockmannin kanta-asiakaslehden sivuilta. Piirakka on aika makea ja siksi poistimme alkuperäisestä versiosta ylimääräisen sokerin. Jos olet oikein makean ystävä, voit lisätä pohjaan sokeria. Olemme tehneet aiemmin myös sitruunapiirakkaa, joka oli todella hyvää sekin.

Tytön kanssa kaikki on mennyt hienosti. Kovasti olimme varautuneita hirvittävään yöshowhun, mutta tyttö on ilmeisesti tullut äitiinsä ja nukkuu öisin varsin hyvin. Tyypillisesti hän herää kaksi kertaa syömään, mutta joukkoon on mahtunut jopa yhden syötön öitäkin. Yöllä syödessään hän myös nukahtaa äidin syliin, josta siirtäminen omaan sänkyyn käy vaivattomasti. Eli toistaiseksi olemme selvinneet varsin vähillä univeloilla. Tyttö pääsee nyt nauttimaan synttäripiirakasta äidin makean maidon kautta.

Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita
(halutessasi 2rkl sokeria, ruoko-/intiansokeria)

Täyte:
4 limen mehut (n.1dl)
2 tl limen kuorta (n. 2 limen kuori raastettuna)
4 keltuaista
1 prk (400g)  kondensoitua maitoa

Marenki:
4 valkuaista
4rkl tomusokeria


Hienonna keksit ja lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Sekoita ja taputtele piirakkavuoan pohjalle. Paita pohjaa 200 asteisessa uunissa vajaa 10 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään.

Pese limet huolella ja raasta niiden kuorta 2 tl verran. Purista mehu. Vatkaa keltuaiset rikki ja lisää joukkoon kondensoitumaito. Vatkaa tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon nopeasti limenmehu ja kuoriraaste. Seos alkaa saostua nopeasti, joten tässä vaiheessa ei kannata jäädä päivittelemään maailman menoa. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Viimeistele piirakka marenkihunnulla. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri tiukaksi vaahdoksi ja levitä se piirakan päälle. Paista 250 asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes marenki on saanut hiukan väriä. Laita piirakka jäähtymään ja laita se vielä muutamaksi tunniksi jääkaappiin, jolloin täyte on kiinteytynyt.

Kommentit

Pisarat sanoi…
Kiva postaus. Onnea neidille ja vanhemmille ja marenkisia syyspäiviä.