Sitruunaiset uudet perunat uunissa


Toisen Kanelibasilikan loma vetää viimeisiään ja kenties siksi innostuimme taas kokkaamaan jotain uutta. Viimeiset viikot on menty joko vanhoilla helpoilla resepteillä tai sitten olemme nauttineet muiden valmistamasta ruuasta ravintolassa. Yksi viime aikaisista suosikkiravintoloistamme sijaitsee Brahen kentän reunalla. Tämä kreikkalainen ravintola Zorbas on palvellut asiakkaitaan pienen ikuisuuden. Paikan suosio perustuu muutamiin yksinkertaisiin makuihin ja kikkailu on jätetty muille. Ajatuksena on ollut kokeilla itsekin jotain sitruunasta ja oliiviiöljystä ammentavaa ruokaa ja kuin tilauksesta MeNaiset lehdestä (28/2010) löytyi tämä ohje. Perunat ostimme tietenkin torilta ja nautimme ne paistettujen meriahventen ja salaatin kera.

700 g uusia perunoita (mieluiten siikliä)
½ dl oliiviöljyä
n. 1 tl suolaa (rouhittua merisuolaa)
½ sitruunan kuori ja mehu
reilusti sileälehtistä persiljaa

Pese perunat ja aseta ne uunivuokaan. Kaada oliiviöljy perunoiden päälle ja pyörittele perunoita öljyssä. Tämän jälkeen ripottele suolaa perunoiden päälle. Paista perunat uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Raasta ½ sitruunan kuori. Muista pestä sitruuna huolella ja raasta ainoastaan kevyesti keltaista pintaa. Purista sitruunan puolikkaasta mehu. Kun perunat ovat kypsiä, kaada sitruunanmehu ja kuoriraaste vuokaan. Sekoita ja lisää vielä silputtua lehtipersiljaa.

Kommentit

Anna sanoi…
Miten eksyin tähän blogiin vasta nyt? Herkullisen näköisiä ruokia teillä ja paljon kasviksista. Nämä perunat menee kokeiluun...
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos! Itselläsi on myös inspiroiva blogi.