Öljypohjainen perunasalaatti uusista perunoista

Kesä kuluu kovaa vauhtia ja nyt ollaan jo heinäkuun puolella. Juhannus sujui leppoisasti Joutsenossa ja säätkin suosivat. Jalkapalloa on tullut seurattua varsin kiitettävästi. Juuri sopivasti kisojen välipäivinä olimme television ulottumattomissa Vartiosaareessa, Helsingin edustalla. Kerta kaikkiaan upea paikka, josta on tullut vuosittainen kesätraditiomme. Hermo lepää, kun päivät soljuvat omaan tahtiinsa ja taustalta kuuluu vain radion suomalaiset iskelmäsuosikit. Päivän kohokohdat ovat ruuan valmistukset ja 2 tunnin saunomiset meren rannalla.Viikolla saimme viimeiset synnytysvalmennukset Haikaranpesästä ja nyt sitten pitäisi olla täysin valmistautunut tuohon tapahtumaan...

Ihme kyllä blogistamme ei ole löytynyt perunasalaatin ohjetta, vaikka näin kesällä kyseinen herkku on erittäin hyvää. Perunasalaatti toimii mökkiruokana aivan vallan mainiosti, koska sen voi valmistaa hyvissä ajoin ja kerätä siihen aina ruualta ylijääneitä keitettyjä perunoita. Varsinkin isommalle porukalle tarjoiltuna se säästää kokkaajan aikaa muihin hommiin, koska salaatin maku vain paranee sen odottaessa kylmässä. Perunasalaattia on kiva myös varioida aina vähän eritavalla, riippuen siitä, mitä kaapista löytyy. Tässä tämän päiväinen versiomme, joka tehtiin Siikli perunoista. Perunasalaatin kanssa maistui italialainen valkoviini, Villa Canlungo Pinot Grigio. Sopi erityisen hyvin etikkaisen kastikkeen kanssa. Löytynee Alkosta ja hinta oli hiukan vajaa 13 euroa. Kylkeen grillattu pihvi, kala tai vaikka itsetehdyt lihapullat. Nakkeja emme suosittele kenellekään!

n. 1 l keitettyjä uusia perunoita
1-2 uutta sipulia varsineen
kourallinen uusia retiisejä
1 rkl pieniä kapriksia
tuoretta basilikaa

Kastike:
½ dl oliiviöljyä
1 tl Dijon-sinappia (muukin toki käy)
2 tl viinietikkaa
1tl sokeria
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Silppua sipuli ronskilla kädellä ja leikkaa retiisit viipaleiksi. Paloittele keitetyt perunat ja heitä kaikki isoon kulhoon. Jos tässä vaiheessa onnistut välttämään perunakuormasta napsimisen, niin nostamme hattua. Meiltä se ei onnistunut. Uudet perunat on vaan niin hyviä. Lisää kaprikset ja basilika silppu. Sekoita varovaisesti.

Kastike kannattaa tehdä sähkökäyttöisellä vispilällä, jos sellaisen omistaa. Käsivispiläkin käy, jos omistat hyvän vispauskäden. Tärkeintä on saada ainekset hyvin sekaisin. Määriä voit tarkistella oman makusi mukaan. Kaada kastike perunasalaatin joukkoon ja sekoita varovaisesti. Anna vetäytyä kylmässä jonkin aikaa.

Yllä Vartiosaaren ihania lampaita.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Nam, kokeilin tätä ohjetta perinteisen kermviilipohjaisen soosini sijaan ja tuli todella hyvää! -Tätä voi tehdä toistekin, totesi teinimmekin :-9
Reseptistä kiittäen Anne
Kanelibasilika sanoi…
Teinejä on vaikea miellyttää, joten olemme otettuja kommentista. Mukavaa kesää ja nautitaan hyvistä uusista perunoista!
Unknown sanoi…
Tosi hyvää ja raikasta. Kiitos reseptistä.
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos kommentista. Tää on myös meidän yksi suosikeista kesällä.