Kylmä katkarapukastike kalalle

Huh, hirvittävän kuumat ilmat. Kuumalla ilmalla ei meinaa tuntea nälkää ollenkaan. Sitä voisi elää ihan vaan jäätelöllä ja kylmällä juomalla. Välillä pitää ihan muistuttaa itseään, että syödäkin pitää. Jostain syystä ruuanlaittokaan ei innosta ihan samalla tavalla kuin aiemmin. Uudet perunat on tosiaan aina hyvä ratkaisu kesällä. Itse asiassa meillä taidetaan syödä vuosittaisesta perunamäärästä n. 80% näin kesäaikaan. Muulloin peruna kelpaa meille vain uuniperunan tai perunamuussin muodossa. Tässä yksi hyvä (ja kylmä) kastike uuden perunan kumppaniksi. Jälkkäriksi valmistui muuten mainiota mansikka-marenkimaljoja.

Ja ensi viikoksi on luvattu vieläkin lämpimämpää ilmaa. Siispä vesipulloja jääkaappiin...

1 prk ranskankermaa
2 rkl majoneesia
1 tl sitruunanmehua
1-2 tl dijon sinappia
kourallinen katkarapuja
n. 1dl tillisilppua
suolaa
valkopippuria

Sekoita ranskankerma ja majoneesi sekaisin. Hienonna katkaravut pieneksi silpuksi ja lisää ne kastikkseen. Mausta kastiketta sitruunanmehulla ja sinapilla maun mukaan. Lisää tillisilppu ja mausta vielä lopuksi suolalla ja pippurilla. Anna hetki vetäytyä kylmässä ja tarjoile uusien perunoiden ja kalan kumppanina.

Kommentit