Vesimelonijuoma

Viikonloppuaamut ovat viikossa ehkä parasta antia. Arkiaamuisin me molemmat olemme "nopean toiminnan miehiä". Aikaa ei tuhlata aamupaloihin tai lehden lukuihin, vaan ajatuksena on nukkua mahdollisimman pitkään ja sitten tehokkaalla toiminnalla ulos ovesta. Herääminen tapahtuu jossain kohtaa bussissa välillä Kallio-Malmi tai pyöränselässä rullatessa Töölönlahden rantaa pitkin keskustaan.

Viikonloppuisin sen sijaan heräämme kaikessa rauhassa ja teemme poikkeuksetta aamupalaa, johon sisältyy keitettyä kanamunaa, leipää, jugurttia, mysliä ja hedelmiä. Tai sitten nautimme aamupalan jossain Kallion aamupalaa tarjoavista ravintoloista. Kun on ollut hereillä jo pitkään, niin aamupalakin maistuu paremmin. Tänään teimme blenderissämme vitamiinipommia aamun juomaksi korvaamaan teen ja tuoremehun. Blenderiin meni, mitä jääkaapista löytyi ja tulikin yllättävän hyvää ja raikasta kesäistä juomaa. Juoman maustoi nimikkoyrttimme kanelibasilika, jota löytyi parvekkeelta jo runsain määrin sekä viime kesänä kuivattu minttu. Makeutusta ei tähän juomaan tarvittu. Juomaa tuli n. 7dl.

n. 600 g vesimelonia
1 dl appelsiinimehua
1 banaani
n. 1 dl tuoreita mansikoita
kourallinen kanelibasilikan lehtiä
hyppysellinen kuivattua minttua
 

Kaikki vaan blenderiin ja iloisesti sekaisin. Jos hedelmät eivät ole jääkaappikylmiä, niin kannattaa laittaa sekaan muutama jääkuutio. Juoma on parasta kylmänä.

Kommentit