Kesäkeitto, uusintaotto

Juhannusviikko alkoi tänään. Meille se tietää sitä, että torstaina suuntaamme kohti Joutsenoa, jossa juhannusaaton ruokapöydässä meitä on kaikkiaan 8 aikuista ja kaksi lasta (+kaksi masu-asukkia). Meille kyseinen reissu on kesän ainoa kerta, kun pääsemme Joutsenon mökille, sillä sen jälkeen on ehkä syytä pysytellä suhteellisen lähellä Helsinkiä. Ja lomakin alkaa juhannuksesta.

Teimme jo vuosi sitten kesäkeittoa, joka on kyllä todella loistavaa kesäruokaa. Tällä kertaa maltoimme odottaa, että kaikki ainekset olivat suomalaisia kasviksia. Jos meiltä kysytään, niin tällä voisi elää koko kesän. Kissallemme Sylville kelpaa yleensä ainoastaan Latzin märkäruoka, mutta tänään hänkin jäi kiinni tyhjän keittolautasen nuoleskelusta. Taisi keitto olla myös hänen mieleensä. Tänään keitto syntyi näistä aineksista.

suomalaisia uusia Siikli perunoita
puolikas kukkakaali
pala lanttua
pala palsternakkaa
kevätsipulia
3 uutta porkkanaa
½ l herneenpalkoja
1 l kasvislientä
2dl kuohukermaa
nokare voita
kuivattua lipstikkaa
suolaa
mustapippuria

Pese ja kuori kasvikset. Pilko kaikki muut kasvikset paitsi herneet sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää kerma sekä irti riivityt herneet kattilaan. Keitä hetki ja mausta voilla, lipstikalla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit