Kerroskiisseli

Saimme jälleen kerran ison kassillisen raparperia Lintuvaarasta. Tuntuu, että blogissamme on jo kaikki mahdolliset raparperiohjeet tehty, joten tällä kertaa päätimme yhdistää kaksi loistavaa kiisseliä. Kuutamokiisseli, eli vaniljakiisseli on maistunut erityisen hyvin raskaana olevalle Kanelibasilikalle. Voisi jo sanoa, että siihen on ollut suorastaan himo. Toki vaniljakiisselin himo ei ole sieltä pahimmasta päästä, joten sen syömisestä ei ole tarttenut tuntea huonoa omaatuntoa. Tänään siis ohjeena raparperi-mansikkakiisselin ja vaniljakiisselin yhdistelmä. Raparperi-mansikkakiisseliä tulee sen verran paljon, että siitä riittää nautittavaksi myös kermavaahdon kanssa.

Raparperi-mansikkakiisseli:
n. 5 dl raparperinpaloja
7,5 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 2 dl mansikoita

suurus:
1 dl vettä
4 rkl perunajauhoja

Keitä raparperinpaloja, pakastemansikoita ja sokereita reilu 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Halutessasi voit lisätä mansikat vasta loppuvaiheessa, mutta me halusimme, että mansikat hajoavat kiisselin sekaan. Sekoita lasissa kylmä vesi ja perunajauhot maitomaiseksi ja lisää seos hitaasti valuttaen kattilaan. Sekoittele hyvin. Kun kiisseli pulpahtaa muutaman kerran, on se valmista. Jäähdytä kiisseli hyvin.

Vaniljakiisseli:
5 dl maitoa
hiukan vajaa ½dl Maizenaa
½ dl sokeria
1 keltuainen
½ vaniljatangon siemenet

hilloa/marjasurvosta

Laita kaikki ainekset kattilaan ja sekoita seos tasaiseksi. Laita keittolevy täysille ja hämmentele seosta koko ajan vispilällä, jotta kiisseli ei pala pohjaan. Kun seos alkaa kuplia ja saostua, anna sen hiljalleen kiehua vielä muutama minuutti. Muista hämmentää koko ajan. Kaada kiisseli annosmaljoihin ja anna viilentyä.

Lisää vaniljakiisselin päälle raparperi-mansikkakiisseliä ja nauti.

Alla näkymää ikkunastamme kesäiltana.

Kommentit