Uunibanaanit


Mökillä kokkaillu asettaa aina omat haasteensa, koska välineet eivät koskaan vastaa kotikeittiön tarpeistoa. Me haluamme herkutella myös mökkiolosuhteissa, joten jälkiruokaakin pitää saada. Hirvittävän helppo (ja hirvittävän hyvä) jälkkäri on uunissa paistetut banaanit. Kesällä tämän voi toteuttaa grillissä folioon pakattuna. Me söimme herkkua kinuski-keksikermajäätelön sekä tölkistä poimittujen mangostaanien kera. Vaniljajäätelö käy ihan yhtä hyvin.

½ reilun kaupan banaani per syöjä
½ tl voita jokaisen banaanin päälle
n. 1 tl fariinisokeria jokaisen banaanin päälle
kanelia
(kookoshiutaleita)

jäätelöä
(tölkistä mangostaaneja)

Leikkaa banaanit puoliksi ja halkaise vielä pituussuunnassa. Laita palat uunivuokaan ja ripottele jokaisen viipaleen päälle fariinisokeria ja nokare voita. Ripottele päälle kanelia ja halutessasi kookoshiutaleita. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes banaanit ovat pehmeitä ja päälle on muodostunut karamellikastiketta. Tarjoile suoraan uunista hiukan pehmenneen jäätelön kera.


Tänään pääsiäissunnuntaina piilottelimme perinteen mukaisesti suklaamunia pitkin mökkiä ja etsimme niitä heti aamusta. Makean himo ei toki hellittänyt siihen, vaan juhlistimme tämän päiväistä synttäripoikaa myös perinteistäkin perinteisemmällä täytekakulla. Täytteenä oli pakastemansikoista keitettyä pika "hilloketta" eli mansikoita ja hillosokeria, joita oli keitelty kokoon. Lisäksi väliin tuli banaanisurvosta ja vaniljarahkaa. Päällä olevat espanjalaiset mansikat toimivat lähinnä koristeena, sillä makua niistä ei juuri tullut. Meistä kakun sydän on runsaat täytteet ja kuohkea, itsetehty, hyvin kostutettu kakkupohja. Mitään sen kummempaa ei tarvita, vaikka monet leivontablogit kehottavatkin mitä kummallisempiin suorituksiin mm. mantelimassan kanssa. Mutta myönnetään, kateus iskee kun näkee noita uskomattomia suorituksia, joita nykyään loihditaan lasten ja aikuisten syntymäpäiväjuhliin.

Kommentit