Punainen pesto

Huomenna vietämme vappuaattoa yhdessä ystäväpariskunnan kanssa hyvän ruuan merkeissä. Vaikka elintarvikealan lakko yritti hämmentää vapun viettoamme, saamme kuitenkin herkkuja syödäksemme. Ilta aloitetaan mansikoiden ja kuoharin voimin ja jatketaan punaisessa pestossa marinoitujen vuohenjuustobroilereiden kera. Ei-lihan syöjälle marinoidaan kuhafileitä samaisessa pestossa. Jälkiruuaksi on tarjolla legendaarista Nina Lincolnin jäädytettyä suklaajuustokakkua, jonka ohjeen saatte vapun jälkeen. Kakku kun ei ole vielä kuvauskunnossa vaan odottaa syöjiänsä vielä pakkasessa.

Vinkiksi muuten raskaana oleville tai tuleville raskautuville. Pestossa käytetty parmesan- tai  pecorino romano-juusto on usein tehty pastöroimattomasta maidosta. Hakaniemen hallin juustomyyjä suositti tilalle kotimaista kovaa vuohenmaidosta tehtyä juustoa, jonka nimi pääsi tietysti jo unohtumaan. Lisätään se nimi tänne, kun seuraavan kerran kävelemme tuon juustotiskin ohi. Niin ja meidän pestomme taisi tällä kertaa olla kyllä ruskea, sillä käyttämämme aurinkokuivatut tomaatit olivat rusehtavia.

1 dl pinjansiemeniä
n. 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl raastettua parmesanjuustoa
2 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
1½ dl oliiviöljyä
½ puskaa basilikanlehtiä

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja surraa tahnaksi. Oliiviöljyn määrää voit itse säädellä mieltymyksesi mukaan. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon ja on hyvä paitsi marinointikastikkeena niin myös pastan kanssa sellaisenaan. Toimii myös leivän päällä.

Jos haluat marinoida kanaa tai kalaa, niin pyörittele rintafilepalat pestossa ja jätä marinoitumaan jääkaappiin yön yli. Paista uunissa marinaadin kera ja tarjoa vaikka valkosipuliperunoiden ja salaatin kera. Samantapainen ohje cashew-pähkinäpestossa marinoiduista kalkkunanrintafileistä löytyy täältä. Tällä kertaa lisäsimme broilerien päälle vielä kiekot vuohenjuustoa. Kanan ja kalan voi myös mainiosti grillata, kunhan grillikausi pääsee vauhtiin.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Raskaana ollessani oikein selvitin mitä juustoja EN saa syödä ja kävi ilmi, että lähestulkoon kaikki juustot ovat pastöroidusta maidosta. Eli eipä tuo juuri rajoita ;-)
Kanelibasilika sanoi…
Lähikaupasta ostettavien juustojen suhteen ei tuosta tarvitse huolehtia, mutta erikoiskaupoissa on myynnissä myös ulkomaalaisia juustoja, joiden valmistustapa kannattaa selvittää. Tosiaan esimerkiksi moni hyvä italialainen parmesan-juusto on pastöroimattomasta maidosta tehtyä.

Mutta juu, ei ole juuston syönti meillä vähentynyt tämän takia ;)