Juustoinen mangosalaatti

Opiskeluaikoina kumpikin Kanelibasilika ehti tehdä monenmoista työtä sekä kesäaikaan että opiskelujen ohessa. Listaan voidaan laittaa ainakin laboratorionhoitajan hommat patologianosastolla, puhelinmyynti, postinjakaminen sekä työskentely kaupassa. Naispuolinen Kanelibasilika ehti työskennellä reilun vuoden verran kaupan hedelmä- ja vihannesosastolla ennen valmistumistaan nykyiseen ammattiin. Tuosta ajasta on jäänyt mieleen kaikki ne pikku niksit, joita tuli tuohon aikaan opittua mm. hedelmien kypsyydestä. Päärynää ostaessa kannattaa aina kokeilla päärynän päätä. Jos se on pehmeä, on päärynä tarpeeksi kypsä. Ananas taas on syötävissä, kun päässä kasvavat sisimmät lehdet lähtevät vedettäessä helposti irti. Avokadon voi saada kotioloissa nopeammin pehmenemään, kun sen säilyttää yön ajan huoneenlämmössä samassa muovipussissa tomaatin tai omenan kanssa.

Tuohon aikaan, kun minä työskentelin kaupassa, olivat erikoisemmat hedelmät vielä varsin uusia tuttavuuksia. Paljon kysyttiin, kuinka esimerkiksi rambutania, papaijaa tai mangoa voi hyödyntää ruuanlaitossa. Nykyään nämä hedelmät ovat jo osin lähikaupankin tarjontaa, joita on totuttu käyttämään sellaisinaan tai jälkiruuissa. Vastaamme tuli mukavan kypsä mango, josta päätimme tehdä salaattia lauantaina sekä aamupalaa maustamattoman jugurtin kera. Varsinkin vuohenjuusto rakastaa makeita hedelmiä, joten vaikka kuvassa pääosassa loistaakin mozzarella juusto, niin suosittelemme silti yhdistämään mangon vuohenjuustokiekon kanssa. Taaempana kuvassa onkin annos, jossa on käytetty paistettua chevreä.

salaattia
oransseja ja punaisia pisaratomaatteja
avokadoa
kurkkua
tuoretta mangoa
paahdettuja pinjansiemeniä
pannulla paistettua chevreä/mozzarellaa
basilikan lehtiä
balsamicoa

Tarjoile salaatti kylmän valkoviinin kera. Meillä salaatin kanssa toinen sai nautiskella viimeisestä häälahjaviinistämme. Saimme siis aikoinaan 12 pulloa svetsiläistä viiniä, sekä kuivaa muscattia että heidaa. Kuivan muscatin tuoksu on lumoava ja maku neutraalin hedelmäinen. Alkostakin löytyy muutamia kuivia muscatteja, joita kannattaa kokeilla.

Kommentit

Pisarat sanoi…
Hyviä hedelmänkäsittelyvinkkejä !