Purjo-perunasosekeitto


Viikonloppu meni jälleen kylmästä pakkasilmasta "nauttien". Tällä kertaa vietimme osan viikonlopusta Haikon kartanonossa syöden hyvää ruokaa ja lilluen lämpimissä altaissa. Meille on muodostunut perinteeksi lähteä tammikuussa kylmää pakoon johonkin kylpylään. Tämä taisi olla nyt neljäs kerta. Tähän kohtaan tekisi mieli mainita, että vaikka arkikin on ihan kivaa, niin kyllä sitä kaipaa irtiottoja ja pientä luksusta. Joten suosittelemme vieraita sänkyjä säännöllisin väliajoin!

Välissä ehdittiin tehdä myös simppeliä, mutta hyvää keittoa.

4 pientä Rosamunda perunaa (n.450g)
reilu 10cm purjoa
½l kasvislientä
50g Creme Bonjour ruohosipuli tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa
herneenversoja

Kuori ja pilko perunat. Pese purjo hyvin ja leikkaa siivuiksi. Laita kasvikset kattilaan ja keitä kasvisliemessä, kunnes ovat pehmenneet. Lisää joukkoon tuorejuusto ja keitä vielä hetki. Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta keitto. Tarjoile keitto kuumana ja revi pinnalle herneenverson paloja.

Kommentit