Sitruunainen kalankastike


Huh, mitä pakkasia tässä on riittänyt viimeisen viikon ajan, vaikka tämän päiväinen ilma tuntuikin jo hiukan lämpenevän. Toinen Kanelibasilika ajaa sissinä edelleen pyörällä töihin ja toinen... noh, hänestä talvi voisikin jo loppua joulun jälkeen. Pakkanen vai se, että tällä viikolla on tullut syötyä jo kolmasti jouluruokia, sai kaipaamaan kesäisten ruokien perään. Ei siis muuta kuin Hakaniemen hallin kalakauppaan ja mukaan tarttui siikafileitä. Siian kanssa sitten tuoreella lipstikalla maustettua perunamuussia ja sitruunaista kalakastiketta. Namsk.

Vaikka näin pitkälle onkin menty ilman jouluruokaohjeita, niin ensi viikolla olisi tarkoitus tehdä jokirapumoussea ja jääkellarinlohta joulupöytään. Niistä sitten lisää lähempänä aattoa.

1 kovaksi keitetty kanamuna
1 sipuli
2dl luomu ruokakermaa
½ kalaliemikuutio
1dl silputtua tilliä
½rkl sitruunamehutiivistettä
valkopippuria

Keitä kanamuna valmiiksi tai käytä aamiaiselta yli jäänyt kanamuna kastikkeeseen. Silppua sipuli hienoksi ja paista sitä voissa, kunnes sipuli on hiukan pehmentynyt. Tarkoituksena ei ole saada sipuliin väriä, joten varo liian kuumaa levyä. Lisää kerma ja puolikas kalaliemikuutio. Anna hautua n. 5 minuuttia, jonka jälkeen voit lisätä joukkoon silputun tillin, sitruunanmehun ja valkopippurin. Anna kastikkeen vielä kiehua kasaan ja lopuksi lisää silputtu keitetty kanamuna. Tarjoile paistetun kalan kanssa.

Kommentit