Sienisalaatti


No niin, jouluaaton aamu. Pientä tohinaa ilmassa, kun olemme valmistelleet vielä viimeiset jouluruuat illaksi. Ja tietysti ollaan syöty riisipuuroa. Nyt sitten voi hetkeksi hengähtää ja katsella Lumiukkoa televisiosta ennen kuin aletaan siirtyä kohti Malminkartanoa.

Sienisalaatti on ihan älyttömän hyvää, mutta vain jos se on tehty kunnon sienistä (rouskuista ja haperoista). Mikään herkkusieniversio ei meidän perheessä kelpaa. Ei myöskään majoneesipohjaiset sienisalaatit. Nämähän ovat tärkeitä makuasioita. Tässä siis meidän versiomme.

3-4dl suolasieniä
1 pieni punasipuli
½prk ranskankermaa
½prk kermaviiliä
vajaa 1dl kuohukermaa
valkopippuria

Liota sienet vedellä täytetyssä astiassa jääkaapissa. Huuhtele vielä siivilän läpi vesisuihkun alla hetken. Pilko sienet pieniksi, samoin kuin sipuli. Lisää sienien ja sipulien joukkoon kermaviili ja ranskankerma. Sekoita hyvin. Vatkaa kerma ja lisä se joukkoon. Kerman määrää voit tarkkailla, ettei salatista tule liian raskas. Lopuksi mausta valkopippurilla.

HAUSKAA JOULUA KAIKILLE!!

Kommentit