Piparinen uunijäätelö


Isänpäivän jälkiruokana tarjottiin annosmaljoista uunijäätelöä. Jäätelön keksipohjaa voi vaihdella, mutta mielestämme nimenomaan piparit sopivat tähän älyttömän hyvin. Tämä herkku on nopea ja helppo valmistaa, sillä keksit kannattaa murustella valmiiksi ja myös marenkivaahdon voi tehdä vähän etukäteen.

erilaisia marjoja
Aino punaherukka-marenkijäätelöä
pipareita

2 valkuaista
0,75dl sokeria

Murentele käsin piparit pienemmiksi paloiksi vuokien pohjalle. Laita piparimurskaa reilusti niin, ettei pohja näy. Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla niin kovaa, ettei se irtoa astiasta vaikka sen kääntäisi väärinpäin.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Laita annosvuokiin piparimurskan päälle pari ruokalusikallista erilaisia marjoja. Meillä käytettiin mustikkaa, mansikkaaa ja vadelmaa. Sitten kauhotaan jäätelöä päälle ja lopuksi annosvuuat peitetään valkuaisvaahdolla. Katso, että kanteen ei jää yhtään reikää, sillä marenkihuntu suojaa jäätelöä sulamiselta uunissa. Laita annosvuuat uunin ylätasolle ja anna marengin saada väriä. Tämä kestää vajaa 5 minuuttia. Tarjoile samantien ja nauti kylmän sekä kuuman kohtaamisesta.

Kommentit