Cashew-pähkinäpestossa marinoidut kalkkunanfileet

Huomenna on isänpäivä ja meillä sitä juhlitaan niin, että miespuolinen Kanelibasilika suuntaa omien vanhempiensa luokse Espooseen ja naispuolinen Kanelibasilika on kutsunut ruokavieraiksi siskonsa sekä isänsä ja isänisän. Erityisen mukavaa on nähdä 91-vuotiasta vaaria, joka yllättää joka kerta paitsi viiltävällä älyllään niin myös charmantilla olemuksellaan. Jospa olisi edes hiukan geenejä siirtynyt jälkipolvillekin!

Isänpäivän pääruokaa varten tein cashew-pähkinäpeston jo valmiiksi, sillä tarkoituksena on marinoida siinä kalkkunanrintafileitä yön yli. Aiemmin olemme tehneet "normi"pestoa, jonka ohjeen löydät täältä. Tämä pesto tehtiin tahallaan löysäksi, koska se tulee marinointitarpeisiin. Jos haluat tehdä kiinteempää pestoa vähennä öljyn määrää ainakin puolella.

5dl basilikan lehtiä
1dl cashew-pähkinöitä
1½dl raastettua pecorino romano –juustoa
1 isohko valkosipulinkynsi
1dl hyvää oliiviöljyä

Laita basilika, cashew-pähkinät ja juustoraaste tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Lisää valkosipulinkynsi. Lopuksi lisää öljyä osissa ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Meillä pesto käytettiin marinoimaan kalkkunaa. Pyörittele siis kalkkunanfiletä pestossa ja laita yöksi jääkaappiin maustumaan. Paista fileet uunissa 200 asteessa n. 15 minuutia.

Kommentit