Semifreddo


Tämä semifreddo-ohje on Jamie Oliverilta hiukan muunneltu. Semifreddo on jäädykkeen tyyppinen jälkiruoka, joka sopii mainiosti hedelmäsalaatin kanssa viikonlopun jälkiruuaksi. Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa puoliksi kylmää. Se on tavallaan jäädytettyä moussea ja on todella samettisen pehmeää jälkiruokaa. Semifreddon voi tehdä meidän tapaamme jo etukäteen valmiiksi pakkaseen ja ottaa sen sitten sieltä hiukan sulamaan ennen tarjoilua. Meillä semifreddo tehtiin pieniin annosvuokiin, jotka kumotaan hiukan sulaneina lautaselle ja tarjotaan viikonloppuna värikkään ja maukkaan hedelmäsalaatin parina. Saatte kuvan jäädytetyistä annoksista viikonloppuna hedelmäsalaatin ohjeen mukana.

Kuvassa semifreddo-annokset ovat juuri menossa pakastimeen. Tästä määrästä tuli siis neljään pieneen annosvuokaan materiaalia.

½ vaniljatanko
1,5dl sokeria
2 luomu munaa
2 dl kuohukermaa
hippunen suolaa

Halkaise vaniljatanko ja rapsuta vaniljan siemenet irti terävän puukon kärjellä. Tässä ei kannata piheillä, sillä vaikka vaniljatankojen hinta onkin aikamoinen, niin vaniljasokeri ei tässä kohtaa korvaa aitoa vaniljaa. Silloin kun vanilja toimii päämausteena, on syytä pitäytyä aidossa. Vatkaa vaniljansiemenet, puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset ja hippunen suolaa erillisessä astiassa kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun se on niin tiivistä, ettei se valu vaikka kaataisit astian ylösalaisin. Sitten kolmas erillinen kulho (kyllä, tästä hommasta tulee tiskattavaa..), jossa vaahdotetaan kerma vaahdoksi yhdessä lopun sokerin (eli 0,75dl) kanssa.

Yhdistä kermavaahto sekä munankeltuaisvaahto ja sekoita. Lopuksi lisätään vielä valkuaisvaahto seokseen varovasti käännellen. Laita seos pieniin annosvuokiin, jotka peität kelmulla. Kelmulla peittäminen on tärkeää, jottei semifreddo vedä itseensä muita pakastimen tuoksuja. Laita annosvuoat pakastimeen, mieluiten yön yli. Ota sulamaan vähän ennen tarjoilua ja kumoa ne lautaselle. Tarjoa hedelmäsalaatin tai marjojen kanssa.

Kommentit