Mozzarellasalaatti


Monesti puhutaan siitä, että syksyn tullen ihmiset kaipaavat raskaampaa ruokaa. Tällä viikolla meillä on ollut toisenlaiset tuntemukset. Tai noh, totuuden nimissä.. naispuoleisella Kanelibasikalla on ollut vihreän kaipuuta. Jostain syystä kaikki vihreä on himottanut ihan hurjasti. Näistä vihreän himoista syntyi tämän iltainen mozzarellasalaatti. Puhvelinmaitomozzarella ja puoliksi aurinkokuivatut tomaatit ovat Hakaniemen hallin Lentävästä Lehmästä, joka on, jos ei paras juustokauppa Helsingissä, niin ainakin parhaimmasta päästä. Salaatti toimii muuten mainiosti focaccia-leivän kanssa, tosin me tyydyimme tänään ihan vaan pakaste patonkiin.

Huomenna vietämme hääpäivää testaamalla ravintola Demon. Mielenkiintoista nähdä, mitä hyvää fine dining-hinnoilla kenties saa ja onko se sen väärti. Kerromme kokemuksestamme myöhemmin.

frisee-salaattia
villi rucolaa
puolittain aurinkokuivattuja tomaatteja
kurkkua
punasipulia
puhvelinmaitomozzarellaa
pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa
mustapippuria

tomaattien säilytysöljyä
balsamicoa

Paahda pinjansiemenet pannulla. Kannattaa olla tarkkana, sillä siemenet paahtuvat hyvin nopeasti mustiksi. Revi salaatit laakean astian pohjalle. Lisää tomaatit ja leikattu kurkku sekä punasipulit. Leikkaa mozzarella siivuiksi ja lisää salaattipedille. Kauho pinjansiemenet joukkoon. Lopuksi levittele revityt basilikanlehdet kaiken kruunuksi ja rouhi salaatin pinnalle mustapippuria. Salaattikastikkeeksi riittää tomaattien säilytysöljy ja hyvä balsamico.

Kommentit