Köyhät ritarit


Kanelibasilikan kotona vietetään lapsijohtoista viikonloppua. Saimme yökylävieraiksi kaksi pientä miehenalkua, jotka ovat toisen Kanelibasilikan kummipoikia. Pojat ovat tottuneet erilaisiin makuihin jo kotonaan, joten sinänsä ei ollut stressiä keksiä lapsensuuhun sopivia ruokia. Kriteerinä oli tällä kertaa se, että ruuanlaittoon ei saisi kulua kauheasti aikaa ja toisaalta ruuanvalmistus voisi olla yhteistä puuhastelua kouluikäisten kanssa.

Lauantai-iltana on lupa herkutella ja siksi kaivoimme omista lapsuudenmuistoistamme köyhien ritareiden reseptin esiin. Parasta tulee, kun käyttää pullapitkon viipaleita, mutta myös vanha kunnon ranskanleipä käy. Tosin myydäänkö enää missään tuota pullaleipien kuningasta? Meillä syötiin köyhät ritarit kermavaahdon ja mansikkahillon kera. Namsk.

pullaviipaleita
3dl luomu maitoa
1 luomu muna
1rkl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria

Vatkaa maidon sekaan muna, vehnäjauhot, suola ja muut mausteet. Dippaa pullaviipaleet molemmin puolin seokseen ja paista voissa kuumalla pannulla, kunnes pinta on mukavan ruskea. Tarjoa hillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit