Hampurilaiset

Lounashetkeen pikkupoikien kanssa kuului hampurilaisbaarin avaaminen. Jokainen sai itse koota haluamansa hampurilaisen. Jauhelihapihvit oli tehty etukäteen. Kasvissyöjä sai jauhelihapihvin tilalle paistetun halloumiviipaleen. Alla jauhelihapihvien ohje sekä täytteet lueteltuna. Jauheliha on muuten Reinin lihan tiskistä Hakaniemen hallista ja täytynee sanoa, että aivan eri luokan tavaraa kuin kaupan ilmatiiviit pakkausjauhelihat. Täyden vatsan kanssa olikin sitten kiva sännätä Kaupunginteatteriin katsomaan Risto Räppääjä-näytelmää. Kuvassa etualalla kasvisversio ja takana jauhelipihvitäytteellä.


jauhelihapihvit (4-5kpl):

200g paistijauhelihaa
1 pieni luomu kanamuna
½ pussi valmista sipulikeittoainesta
2rkl kuohukermaa

Sekoita ainekset keskenään ja anna makujen tasautua hetki jääkaapissa. Muotoile murekkeesta ohuita pieniä pihvejä ja paista uunissa, 200 asteessa vajaa 10 minuuttia. Meillä pihvit menivät odottelemaan yön yli jääkaappiin. Lämmitä juuri ennen tarjoilua.

Hampurilaistäytteet:
jauhelihapihvejä/halloumijuustoa
cheddar-juustoa
rapeaa salaattia
tomaattia
kurkkua
punasipulia
kurkkusalaattia
valmista hampurilaiskastiketta
ketsuppia
sinappia

Leikkaa täytteet omille lautasilleen ja asettele ne "hampurilaisbaarin" pöydälle. Lämmitä hampurilaissämpylät esimerkiksi voileipägrillissä. Samalla laitteella voit lämmittää myös jauhelihapihvit sekä halloumiviipaleet. Jokainen voi sitten koota itse mieleiset täytteensä. Hampurilaiset juodaan limpparin kanssa!

Ja tämä jäi sitten jäljelle, kun pojat pääsivät hampurilaisten kimppuun..

Kommentit