Puolukkavispipuuro


Viikko sitten postailimme siitä, että yksinkertaisuus on kaunista. Vispipuuro on perinteistä, yksinkertaista valmistaa, hyvää ja sitä on helppo varioida. Tämän perinteisen puolukan lisäksi sen voi tehdä ainakin raparperista, omenasta ja mansikasta. Kylmän maidon ja happaman puolukan liitto on niin hyvä, että päätimme tänään pitäytyä tässä perinteisimmässä ohjeessa. Ja kaupan päälle saa tuon ihanan värimaailman. Ja nyt on muuten hyvä hetki pakastaa puolukkaa, sillä torilta saimme 4 litraa 10 eurolla täyttämään pakastintamme.

Jotkut rakastavat keittokirjoja. Meidän perheessämme on myös erilaisia opuksia vaikka kuinka paljon, mutta näin nettimaailmassa eläessämme, on arjessa parhaaksi keittokirjaksi tullut Googlen haku, jollain tietyllä hakusanalla. Silti perinteisiä ruokia tehdessä tulee kaivettua esiin vanhat 90-luvun kotitaloudenkirjat. Sieltä on tämäkin ohje peräisin.

4dl puolukoita
1l vettä
2dl mannasuurimoita
0,75-1dl sokeria
hyppysellinen suolaa

Survo puolukoita kattilassa ja kaada vesi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa hiljakseen n. 15 minuuttia ja sekoittele samalla vispilällä. Mausta puuro sokerilla ja hitusella suolaa. Jätä puuro jäähtymään.

Kun puuro on jäähtynyt, sekoita se sähkövatkaimella kuohkeaksi. puuron väri muuttuu sekoituksen aikana tummasta pinkistä kauniin vaaleanpunaiseksi. Tarjoa kylmän maidon kera mieluiten jääkaappikylmänä.

Kommentit