Piparjuuri-bataattimuussi


Bataattia usein luullaan perunan sukulaiseksi, mutta näin ei kuitenkaan ole. Bataatti muistuttaa ulkonäkönsä ja makunsakin puolesta perunaa ja lanttua. Bataatin ominaismaku on kuitenkin makeampi ja se kypsyy nopeammin kuin peruna ja lanttu. Bataatista saa ruokiin kaunista väriä ja varsinkin kalan kanssa se maistuu oikein hyvältä. Tähän reseptiin saimme vinkin vanhalta työkaverilta, joka vinkkasi, että piparjuuri ja bataatti sopivat todella hyvin yhteen. Bataattimuussin kanssa söimme kuhafileitä, jotka oli kuorrutettu seesaminsiemenillä. Tämä ohje löytyy täältä, sillä viime keväänä teimme saman reseptin mukaisesti siikafileitä. Lisäksi kuhan kaverina oli suppilovahverokastiketta, jonka ohje tulee myöhemmin.

bataattia
piparjuurituorejuustoa
voita
suolaa
(tarvittaessa maitoa)

Kuori bataatit ja pilko ne kuutioiksi, jotta bataatti kypsyy nopeammin. Keitä bataatin paloja runsaasti suolatussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Soseuta bataatti ja lisää joukkoon voita ja tuorejuustoa maun mukaan. Mausta suolalla. Jos bataattisose jää mielestäsi liian kiinteäksi, voit tarvittaessa lorauttaa joukkoon myös maitoa. Yleensä kyllä tuorejuusto riittää notkistamaan soseen.

Eiliseltä ”täytetty uuniperuna” -iltapalalta meille oli jäänyt argentiinalaista Alamosin chardonnay-viiniä. Meillä ei yleensä erityisemmin faniteta chardonnayta sen lievän tunkkaisuuden takia, mutta tämä viini osoittautui todella hyväksi. Hintaa on n. 10 euroa ja kyseinen viini on voittanut pronssia Vuoden viinit 2009 kisassa, chardonnay-sarjassa yli 9 euron viineissä. Erityisesti sitä suositellaan savustetun lohen kumppaniksi.

Kommentit