Ravintolavinkkejä Helsingissä

Olemme molemmat syntyperäisiä helsinkiläisiä ja hyvän ruuan ystävinä käymme myös paljon syömässä ulkona. Varsinkin näin kesäloman aikaan on luksusta mennä valmiiseen ruokapöytään, vaikka ruuanlaitosta pidämmekin. Itseensä satsaaminen on sitä paitsi aina kannattavaa. Pidämme ravintoloista, joissa on hyvän ruuan lisäksi hinnat kohdallaan ja jotain persoonallista otetta. Olemme keränneet tähän joitakin omia suosikkipaikkojamme, josko näistä vinkeistä olisi muillekin hyötyä.

Ja sinä siellä, juuri sinä lukija, laita kommenttiosuuteen omia suosikkejasi vinkiksi meille!

Kallion ruokapaikat:


Lemon Grass: Uskallamme sanoa, että yksi Helsingin parhaista thaimaalaisista ravintoloista. Mausteita käytetään autenttisesti ja varsinkin vihreä papaijasalaatti on maukas ja tulinen. Paikka on pieni ja se on usein täynnä varsinkin lounasaikaan ja viikonloppuisin. Varaudu siis ottamaan ruokasi mukaan. Kolmas Linja 12.

Ravintola Cella: Perinteinen kalliolainen ruokala, josta saa hyviä lihapullia ja blinejä. Annokset ovat isoja ja edullisia. Paikka on ollut Flemarilla jo vuosikymmeniä ja kerää aina uusia sukupolvia syömään konstailemattomia, mutta laadukkaita ruokiaan. Paikan sisustus noudattelee ihanan kotikutoista linjaa. Fleminginkatu 15.

Pelmenit: Ukrainalainen pieni ravintola on omassa kategoriassaan aivan helmi. Paikka tarjoaa hyvää ruokaa varsin nopeasti. Listalla on borssia, seljankaa, pelmeneitä ja ohukaisia makeilla ja suolaisilla täytteillä. Paikka on sisustuksineen hyvin, hmm, neuvostoliittolainen. Erittäin sympaattinen paikka ja ruoka on edullista ja hyvää. Kustaankatu 7.

Himshikhar: Pitkänsillan tällä puolen ei juuri ole ollut tarjontaa kunnon siististä intialaisesta tai nepalilaisesta ravintolasta. Nyt tämä on korjattu, sillä vastikään Hakaniemen Sokosta vastapäätä aukesi yllättävänkin hyvä nepalilainen ravintola. Palvelun ystävällisyys on mainitsemisen arvoista. Annoksiin kuuluu naan-leipä sekä pappadom-leipien kanssa tarjottava hyvänmakuinen dippi. Siltasaarenkatu 3.

Etelä-Helsinki:


Amigo: Toisen Kanelibasilikan lapsuuden lempiravintola ja siksi myös hänen mielestään Helsingin paras espanjalainen. Ravintola on säilyttänyt suosionsa kymmeniä vuosia ja listalla on edelleen legendaarinen lankkupihvi. Ruuan alkuun tuodaan aina salaattia. Ravintolan salaattikastike on muuten todella hyvää ja sitä saa ostaa kotiinkin. Palvelu on myös ystävällistä ja ravintolassa on kivat loosit, joissa saa rauhassa syödä ja keskustella. Tehtaankatu 12.

Sea Horse: Yksi Helsingin legendaarisimmista ravintoloista, jonka takaseinälle on maalattu hieno merihevonen. Isot annokset, todella hyvä palvelu ja ennen kaikkea hyvä ruoka. Paistetut silakat ovat tietysti herkkua, mutta myös mm. metsästäjänleipä on kokeilemisen arvoinen. Kapteeninkatu 11.

Raku Ya: Aika tyyris japanilainen, mutta mukava sisustus ja todella hyvä ruoka. Eteläranta 14.

Kruunuhaka:

Ravintola Rodolfo: Tunnelmallinen italialaisravintola, johon kannattaa tehdä pöytävaraus. Valkosipulileipä on todella hyvää. Ilmapiiri on kiva ja vähän fiini, olematta kuitenkaan liian virallinen. Kirkkokatu 5.

Ravintola Kuurna: Pieni ja erittäin suosittu lähes huomaamaton ravintola Pohjoisrannassa. Tarjolla on joka viikko vaihtuva kolmen ruokalajin menu ja hintaa on vain 35 euroa. Menu sisältää aina kala-, kasvis- ja lihavaihtoehdon. Tänne on pakko varata pöytä jo hyvissä ajoin. Ja tarjoilijoilla on hyvät viinisuositukset eli kannattaa kysyä. Meritullinkatu 6.

Keskusta:Ristorante Zio Pepe: Mukava pieni italialainen hieman sivussa keskustan hälinästä. Hyvä lounas. Erityisesti neljän juuston pizza maistuu. Lapinlahdenkatu 25

Trattoria Rivoletto: Heillä on hyvät pizzat ja ravintola on edullisempi sekä mutkattomampi kuin sisarravintolansa Rivoli. Albertinkatu 38.

Thai Restaurant Orchid: Kasviscurry-annoksia voi suositella lämpimästi kasvissyöjille. Suhteellisen pieni paikka, joka ei ole sisustuksellisesti onneksi sieltä pahemmasta päästä thaimaalaisia ravintoloita. Eerikinkatu 22.

Ravintola Ateljé Finne: Mukava paikka syödä suhteellisen edullinen kolmen ruokalajin illallinen. Annosten koko on sellainen, että kannattaa syödä koko kattaus. Tyylikäs paikka, jossa voi yhdistää arkisuuden ja laadun. Samat omistajat ja kokit kuin Kuurnassa. Erittäin hyvä palvelu. Arkadiankatu 14.

Kabuki: Paikan sisustus on erikoinen, sillä pitkin seiniä on kaikenlaista krääsää, mutta ruoka on todella hyvää. Sushi on täällä erittäin tuoretta ja kannattaa myös kokeilla itse pöydässä kypsennettävää naudanfileetä. Pieni paikka, johon vaaditaan pöytävaraus. Lapinlahdenkatu 22.

Café Trocadero: Pieni ja suosittu lounasravintola. Pääruuat mm. lasagnea ja moussakaa, myös kasvisversioina. Lounaaseen kuuluu mainio salaattipöytä ja jälkiruuaksi voi vielä napata mukaan baklavapalan. Uudenmaankatu 2.

Kommentit

Pisarat sanoi…
Arvostan itse mahdollisuutta valita seisovasta pöydästä.

... Malmitalo Palmenia.
Sorry, että ehkä tulee mielleyhtymiä, mutta sen raastepöytä varsinkin on minusta niin hyvä ; )

Cantina West ja niiden ribbsit. Sieltä löytyi aikanaan lapsilleni isäkin. Alkuun se oli elävänmusan ravintola.
Anonyymi sanoi…
Hei, ihan ystävällisesti tiedoksi toiselta syntyperäiseltä: se on KruunuNhaka… Nimitys ja genetiivi juontuvat siitä, että paikalla on sijainnut kruunun ratsutalli maneeseineen (Maneesikatu) ja hevoshakoineen.