Kesällä olemme keränneet parisen litraa kantarelleja, mutta valitettavasti paras kantarelliaika alkoi vasta lomamme jälkeen. Onneksi kotimme vieressä on tori, josta saimme lisää pakastettavaa. Lisäksi saimme viikonloppuna vietettyjen häiden yhteydessä pussillisen kantarelleja toisen Kanelibasilikan enolta ja tämän vaimolta. Joten kiitokset Pohjaan. Kesäkurpitsa tuntuu välillä vähän mauttomalta kasvikselta, mutta tässä risotossa se toimii. Kesäkurpitsasiivut jäävät mukavan rapeiksi, kun ne lisätään risottoon vasta loppuvaiheessa. Lisäksi sienet ja kesäkurpitsa ovat molemmat mietoja, eivätkä siis peitä toistensa makua.
vajaa litra kanttarelleja
5 dl kasvislientä
½ kesäkurpitsa
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
1,5 dl raastettua pecorino romano -juustoa
1 rkl voita
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
Pilko sienet ja viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Paista sieniä paistinpannulla kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Paista myös kesäkurpitsasiivuja öljyssä hetken aikaa, jotta ne pehmenevät, mutta ei liikaa. Siirrä sienet ja kesäkurpitsasiivut odottamaan.
Pilko valkosipulinkynnet ja sipuli pieneksi. Tee kasvisliemi valmiiksi kasvisliemikuution, kasvisfondin tai liemijauheen avulla. Kasvisliemen voi tehdä toki myös itse, jolloin välttää natriumglutamaatin yms. epäilyttävät lisäaineet. Kasvisliemi vaikuttaa paljon valmiin risoton makuun, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota.
Lämmitä kasari, lisää öljy ja kuulota sipulit. Lisää sitten riisit ja valkosipulisilppu. Pyörittele kunnes riisi alkaa ritistä. Varo polttamasta sipuleita liian kovalla lämmöllä. Kaada joukkoon desi valkoviiniä, anna liemen kiehua hiljalleen ja sekoittele samalla. Lisää kasvislientä ja valkoviiniä pieninä annoksina sitä mukaa kun neste on imeytynyt.
Kun kasvisliemi ja valkoviini ovat imeytyneet lisää joukkoon sienet, kesäkurpitsat ja pecorino romano -juusto. Lopuksi lisää silputut yrtit ja voi. Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla.
vajaa litra kanttarelleja
5 dl kasvislientä
½ kesäkurpitsa
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
1,5 dl raastettua pecorino romano -juustoa
1 rkl voita
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
Pilko sienet ja viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Paista sieniä paistinpannulla kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Paista myös kesäkurpitsasiivuja öljyssä hetken aikaa, jotta ne pehmenevät, mutta ei liikaa. Siirrä sienet ja kesäkurpitsasiivut odottamaan.
Pilko valkosipulinkynnet ja sipuli pieneksi. Tee kasvisliemi valmiiksi kasvisliemikuution, kasvisfondin tai liemijauheen avulla. Kasvisliemen voi tehdä toki myös itse, jolloin välttää natriumglutamaatin yms. epäilyttävät lisäaineet. Kasvisliemi vaikuttaa paljon valmiin risoton makuun, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota.
Lämmitä kasari, lisää öljy ja kuulota sipulit. Lisää sitten riisit ja valkosipulisilppu. Pyörittele kunnes riisi alkaa ritistä. Varo polttamasta sipuleita liian kovalla lämmöllä. Kaada joukkoon desi valkoviiniä, anna liemen kiehua hiljalleen ja sekoittele samalla. Lisää kasvislientä ja valkoviiniä pieninä annoksina sitä mukaa kun neste on imeytynyt.
Kun kasvisliemi ja valkoviini ovat imeytyneet lisää joukkoon sienet, kesäkurpitsat ja pecorino romano -juusto. Lopuksi lisää silputut yrtit ja voi. Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla.
Kommentit
n. 7 dl vettä
1 tlk light kookosmaitoa
n. 300g herkkusieniä (tai kanttarelleja)
3 porkkanaa suikaleina
pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
200 g kiinankaalia
basilikaa
timjamia
2 kasviliemikuutiota
2 rkl punaista currytahnaa
1 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria maun mukaan lopuksi