Mansikka-marenkimaljat


Pastataikinasta jäi yli kaksi valkuaista, joista päätimme kehitellä jälkiruokaa. Koska mansikka-aika on parhaimmillaan, päätimme kokeilla marengista ja mansikoista koostuvaa jälkiruokaa. Tähän ohjeeseen lisäsimme myös pensasmustikoita ja vadelmia. Tätä ohjetta voi varioida mielinmäärin, mutta tällä kertaa tästä tuli tällainen kesäherkku.

Marenki:
2 valkuaista
0,75dl sokeria
2 Digestive-keksiä murskattuna

mansikoita
pensasmustikoita
vadelmia
kermavaahtoa
paksua vaniljakastiketta
tuoretta minttua koristeeksi

Valmista ensin marenki vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se ei tipu astiasta, vaikka astian kääntäisi nurinpäin. Lisää vaahdon joukkoon varovasti sokeri ja keksinmurut. Levitä vaahto leivinpaperille noin sentin paksuiseksi levyksi ja paista alatasolla 125 asteessa, noin 60 minuuttia. Marenki on valmista, kun se on kuivaa. Marenki säilyy kuivassa pitkään, joten sen voi tehdä reippaasti etukäteen.

Vatkaa kerma ja murra marengista paloja. Laita marjoja, marenkipaloja, vaniljakastiketta ja kermavaahtoa kerroksittain jälkiruokakippoon. Tässä voi oma luovuus kukkia. Koristele tuoreen mintun lehdillä. Tarjoa heti ja nauti.

Kommentit