Vihreä pesto

Jostain (käsittämättömästä) syystä emme ole koskaan tehneet itse pestoa, vaikka kyseinen kastike on näkynyt monesti ruokapöydässämme. Tänään oli siis tarkoituksena korjata tilanne. Huomenna käytämme pestoa osana uunikalan valmistusta. Tänään nautimme peruskesäistä ruokaa: uusia suomalaisia perunoita, graavilohta, tomaatti-sipuli-mozzarellasalaattia. Siihen ruokaan ei ohjeita tarvita, mutta tässä siis pestomme ohje:

5dl basilikan lehtiä
0,75dl pinjansiemeniä
1½dl raastettua pecorino romano –juustoa
1 isohko valkosipulinkynsi
½dl hyvää oliiviöljyä

Laita basilikanlehdet, pinjansiemenet ja juustoraaste tehosekoittimeen ja sekoita hienoksi. Lisää valkosipulinkynsi ja sekoita lisää. Lopuksi lorauttele öljyä ja sekoita seos samettisen pehmeäksi. Öljyn määrää voi lisätä tai vähentää oman mieltymyksen mukaan. Valmis pesto säilyy jääkaapissa parikin viikkoa.



Meidän versiosta tuli niin hyvää, että nyt kyllä jää valmiit pestokastikkeet kaupan hyllylle. Tulevaisuudessa tulemme varioimaan ohjetta erilaisin siemenin. Kastike maistui muuten uusien perunoidenkin kanssa sekä leivän päällä.

Kommentit