Rommissa marinoidut hedelmät

Juhannuksena saimme syödäksemme monenlaisia herkkuja. Yksi ihana herkku oli lohimousse, jonka reseptin varmasti hankimme ja kokeilemme sitten joku kerta. Mökkikokkailu on ihan oma lajinsa ja meiltä löytyy toisen Kanelibasilikan lapsuudenperheestä mainio grilliruokakokki. Juhannuksena saimme nauttia paitsi hyvästä ruuasta, myös taitavasti kyhätystä kokosta. Me mökkivieraatkin saimme osallistua juhannusaaton päivänä kokon valmistumiseen, mutta päävastuu lähes täydellisen kokon luomisesta oli Pentillä. Mikäpä sitä oli ihaillessa kokon leimua tyynen Saimaan rannalla vatsat täynnä juhlaherkkuja. Kiitokset siis vielä sinne Joutsenoon.


Kesällä pitää nauttia kesäisistä herkuista, mutta tällainen eksoottisempikin herkku maistuu. Rommissa marinoidut hedelmät on helppo pyöräyttää mökkigrillin parilalla tai kotona kasarissa tai jopa uunissa. Tämä ohje riitti kuudelle hengelle ja herkku tarjottiin sopivasti sulaneen vaniljajäätelön kanssa. Ohje on Maritan käsialaa:


1 tuore ananas
3 banaania
3 persikkaa/nektariinia
1dl rommia
2-3rkl fariinisokeria
voita paistamiseen

Yritä löytää kaupan hedelmähyllyltä tuore ananas. Ananaksen tuoreus on helppo testata siten, että irrottaa ananaksen päässä törröttävän sisimmäisen lehden. Jos lehti irtoaa helposti, on ananas tuore. Leikkaa ananas paloiksi, mutta jätä puiseva keskiosa käyttämättä. Leikkaa myös banaanit ja persikat reiluhkoiksi paloiksi, jota ne eivät hajoa paistaessa. Laita hedelmät, rommi ja sokeri muovipussiin ja anna hedelmien marinoitua useita tunteja. Käy välillä ravistelemassa pussia, jotta rommi sekoittuu hedelmiin hyvin.


Paista hedelmät kuumalla parilalla runsaassa voissa. Voit lisäillä paistamisen aikana vielä muutaman hyppysellisen fariinisokeria, jotta hedelmät saavat siirappisen kastikkeen. Jos haluat liekittää hedelmät, se on tehtävä ennen kuin rommi pääsee kiehahtamaan.

Kommentit

Pisarat sanoi…
Ei voi muuta kuin ihastella.

Kiva kun saan seurata taidonnäytteitänne sekä valokuvauksessa että etenkin aterioiden loihtimisessa.