Pestonieriä


Eilen tehty vihreä pesto pääsi heti tositoimiin. Peston kaunis vihreä väri inspiroi meitä tekemään pestossa kuorrutettua uuninieriää. Vastavärit kun hivelevät esteetikkojen silmää. :) Nieriän tilalla käy toki perinteinen lohikin. Kesäisen ruokamme lisukkeina oli keitettyä kukkakaalia, uusia perunoita ja hyvää salaattia. Suomen kesä on niin arvaamaton, että aina kun tarjoutuu tilaisuus syödä ulkosalla, pitää siihen tarttua. Tässä siis kuva, jossa pääosassa ovat pesto, nieriä ja aurinkoinen parveke.

Ks. peston ohje tästä.

Pestonieriä 2:lle:
1 nieriäfilee (n. 400g)
vihreää pestoa
kevätsipuleita
loraus valkoviiniä
(suolaa)

Laita nieriäfilee paistopussiin, sillä se estää peston palamisen kalan pinnalla. Kuorruta nieriä paksulla kerroksella pestoa. Halutessasi voit lisätä hiukan suolaa, mutta mielestämme pestosta tulee niin paljon makua, että se on turhaa. Laita pussiin myös kevätsipuleita ja lopuksi kaada joukkoon loraus valkoviiniä. Paista nieriää 200 asteessa n. 10–15 minuuttia. Jos käytät lohta, on paistoaika tuplasti enemmän.

Kommentit