Mustikka-valkosuklaamuffinsseja

Juhannuksena suuntaamme mökkeilemään Itä-Suomeen. Kissamme Sylvi saa jäädä kotiemännäksi, koska meillä on ihania sukulaisia, jotka ovat lupautuneet vierailemaan Sylvin luona. Tänään leivoimme kissanhoitajille muffinsseja, jotka pakastimme vielä muutamaksi päiväksi. Parin päivän päästä leivomme hoitajille vielä sienipiirakkaa, jonka ohje tulee myös sivuille. Näitä muffinsseja tuli n. 10 kpl.


2 luomu kananmunaa
0,75dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
50g sulatettua voita
2dl luomu vehnäjauhoja
0,5 dl luomu maitoa
1tl leivinjauhetta
50g rouhittua valkosuklaata
1½dl mustikoita

Vatkaa munat ja sokerit tiiviiksi vaahdoksi. Lisää osissa voisulaa, maitoa ja vehnäjauhoja, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoittele hyvin. Lisää rouhittu valkosuklaa ja sekoita taikinaa. Lopuksi lisää mustikat varovasti sekoittaen, jotta taikina ei värjäydy siniseksi. Jäiset pakastemustikat toimivat tässä parhaiten, sillä niiden rakenne ei mene niin helposti rikki.

Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Kommentit