Tiramisu

Tämä herkullinen tiramisuohje on saatu ystävältämme, joka tarjosi tätä illanistujaisissa. Kanelibasilika pitää italialaisesta ruuasta, mutta jostain syystä hyvän tiramisuohjeen löytyminen ei ole ollut ihan helppoa. Tämän ohjeen ”juju” on sitrusliköörissä, joka tekee raskaasta jälkiruuasta mukavan raikkaan. Savoiardi keksejä saa muuten ihan isoista kaupoista keksiosastolta. Tarjoamme tätä huomenna helatorstaina jälkiruuaksi. Koska tämä jälkkäri vain paranee ajan kanssa, niin teimme sen valmiiksi jo tänään. Niin ja tämä ohje sopii kiireisellekin. Meiltä tämän valmistamiseen meni aikaa 15 minuuttia.


Tiramisu:
2 munaa
1dl sokeria
1 purkki mascarponejuustoa
12 savoiardi keksiä
n. 2dl kahvia
n. ½dl sitruslikööriä
pikku loraus konjakkia
kaakaojauhetta

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa keltuaiset sokeriin ja lisää seokseen mascarponejuusto. Tässä olemme puritaaneja, mikään muu tuorejuusto ei sovellu tiramisuun. Valkuaisvaahto ja mascarpone-keltuais-sokerimix sekoitetaan varovaisesti yhteen, jotta täytteen kuohkeus säilyisi. Keitä vahvaa kahvia. Sekoita kahviin likööri ja konjakki.

Tämä ohje riittää noin 5 hengelle. Varaa syvä vuoka tiramisuun, jotta saat keksejä kahteen eri tasoon. Varaa puolet kekseistä vuoan pohjaa varten. Kasta keksit yksitellen nopeasti kahvi-likööriliemeen ja nosta varovasti vuoan pohjalle. Tässä kannattaa olla varovainen, sillä keksit hajoavat helposti kastuessaan. Nopeus on siis valttia!

Kun pohja on valmiina, levitetään sen päälle puolet täytteestä. Sitten kastellaan toinen kerros keksejä ja loput täytteestä. Viimeiseksi sihdataan päälle kaakaojauhetta. Anna vetäytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Kommentit