Limemarinoituja lohirullia, tuoretta parsaa ja maa-artisokkaperunapyree

Tämä lohiresepti on kiertänyt Kanelibasilikalle anopin ystävältä. Tämä sopii loistavasti näin parsa-aikaan, mutta talvella voi tuoreen parsan sijasta käyttää myös tölkkiparsaa. Toki mikään ei vedä vertaa tuoreelle parsalle, joten tätä ruokaa kannattaa valmistaa useaankin otteeseen, näin käväisin. Tämä ruoka vaatii pientä näppäryyttä, kun lohifile leikataan palasiksi. Muuten ruoka on mainio, sillä sen voi valmistaa uunia vaille valmiiksi jo ennen vieraiden tuloa. Esteetikon silmää miellyttää myös vaaleanpunaisen lohen ja vihreän parsan liitto. Maa-artisokka tuo perinteiseen perunapyreeseen mukavaa, varsin voimakasta makua. Lohirullat olivat pääruokana, kun söimme keilailun jälkeen yhdessä Keravan ystäviemme kanssa. Lohen kanssa saimme nauttia vieraiden tuomaa Saksasta tuotua puolikuivaa Gewürztraminer-viiniä. Kiitos vaan sinne mukavasta seurasta!

Limemarinoidut kalarullat parsalla:
1kg merilohifilettä
1-2 limen mehu
Merisuolaa myllystä
Sitruunapippuria

Vajaa puntti vihreää parsaa
Tuoretta ruohosipulia silputtuna
1prk ruokakermaa
2 valkosipulin kynttä



Leikkaa merilohi noin sentin paksuisiksi siivuiksi niin, että nahka irtoaa paloista. Levitä lohenpalat lautaselle vierekkäin ja mausta ne limen mehulla. Anna maustua n. 5 minuuttia. Tänä aikana lohen pinta graavautuu hapon vaikutuksesta vaaleanpunaiseksi. Käännä palat ympäri ja puserra päälle lisää limenmehua ja rouhi päälle reilusti merisuolaa ja sitruunapippuria. Voit jättää kalat hetkeksi jääkaappiin marinoitumaan. Keitä sillä aikaa parsat vedessä siten, että ne jäävät reilusti napakoiksi. Nosta pois keitinvedestä ja anna parsojen jäähtyä.



Aseta kaksi lohisiivua vierekkäin ja aseta lohisiivuille parsat puoliksi leikattuna. Itse laitoimme kaksi puolikasta parsan palasta per lohirulla. Kääri lohipalat rullalle ja aseta uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Leikkaa päälle noin puntillinen ruohosipulia ja purista kalapaloille tuoretta valkosipulia. Kaada lopuksi rullien päälle ruokakerma.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Maa-artisokkaperunapyree:
puolet Rosamunda-perunaa
puolet maa-artisokkaa
luomumaitoa
voita
suolaa

Pese ja kuori perunat ja maa-artisokat. Paloittele ne paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kunnes ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja laita joukkoon voita ja tilkka maitoa. Soseuta sauvasekoittimella erittäin hienoksi pyreeksi. Mausta suolalla.

Kommentit