Kermainen valkosipulikeitto

Erittäin maukas valkosipulikeitto sopii alkukeitoksi monenlaisille aterioille. Keitto on helppo valmistaa mutta vaatii alkuun hieman näpertelyä valkosipulinkynsien kanssa. Keiton kanssa tarjottavaksi sopii vaalea leipä, esimerkiksi patonki.


Ainekset noin neljään alkukeittoannokseen:
2 kokonaista valkosipulia, eli parikymmentä kynttä
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
valkopippuria
8 dl kasvislientä
1,5 dl kuohukermaa
kevätsipulisilppua

Kuori valkosipulit ja sipuli. Tähän kannattaa varata jonkin verran aikaa, sillä joskus valkosipulin kuoret voivat olla harmittavan tiukassa, vaikka useimmiten ne irtoavatkin mukavasti. Pilko valkosipulinkynnet ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuullota sipulisilppu kattilassa voin kanssa mutta varo polttamasta sipulia liian kuumassa kattilassa.

Sekoita mukaan vehnäjauhot, lisää kasvisliemi ja mausta rouhitulla valkopippurilla. Keittoa keitellään hiljalleen kannen alla 20 minuuttia tai pidempäänkin. Mitä pidempään keität, sitä enemmän sipulisilppu pehmenee ja hajoaa nesteeseen. Lopuksi sekoita löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma keiton joukkoon. Kuumenna vielä hetki, koristele kevätsipulisilpulla ja tarjoile.

Kommentit

Julia sanoi…
tänään kokeilen tätä. reseptinne oli nettihaun perusteella helpoin:)
Kanelibasilika sanoi…
Toivottavasto on hyvää. Tää on yksi meidän omista suosikeista. Mukavaa kesää!
Anonyymi sanoi…
Hei kanelibasilika! Mun kommenttini tulee ehkä vähän myöhässä, mutta ajattelin antaa kuitenkin vinkin valkosipulien kuorimiseen: napauta yksittäisiä kynsiä keittiöveitsen kahvalla ja kynnet irtoavat sen jälkeen melkein itsestään. Kiittäen kivoista resepteistänne; Ulla