Kasviswok

Tämä on Kanelibasilikan pyttipannu aasialaisittain. Eli wokkiin tulee kaikkea, mitä jääkaapista löytyy. Olimme tänään koko päivän energisten pienten poikien seurassa ja illalla piti saada ruokaa nopeasti. Wokki vaatii tietysti vähän näpertämistä, kun vihannekset pitää pilkkoa, mutta loppuvaihe ruuasta sujuu nopeasti. Tämä ohje on suuntaa antava, koska tätä ruokaa tehdessä on mahdotonta antaa tarkkoja määriä. Maistelemalla löytyy sopiva mix. Tällä kertaa saimme laittaa wokkiin ihan omin käsin siemenistä kasvatettua thai-basilikaa, joka kasvaa jo kohisten. Tällainen spydäri tällä kertaa, joka valmistui wokkipannun sijaan kasarissa.

Ainekset:
riisivermiselliä (meillä 150g)
porkkanaa
sipulia
tuoreita herkkusieniä
kukkakaalia
pikkumaisseja
vesikastanjoita
parsakaalia
bambunversoja
thai-basilikaa
osterikastiketta (reilusti)
thai sweet chili-kastiketta (useita ruokalusikallisia)
soijaa

Pilko vihannekset sopiviksi paloiksi. Mitä ohuempia, sitä nopeammin ne kypsyvät. Keitä vermiselli valmiiksi. Paista kuumalla pannulla ensin kovimmat vihannekset, eli porkkanat ja kukkakaali. Lisäile sitten muita vihanneksia ja herkkusienet. Vihannesten on tarkoitus jäädä rapsakoiksi, joten niitä ei kypsennetä kovin pitkään.

Kaada vihannesten joukkoon osterikastike, thai sweet chili-kastiketta ja loraus soijaa. Maistele kastiketta, jotta saat mieleisesi tulisuusasteen ja tarpeeksi makua. Osterikastiketta tähän ruokaan menee yllättävän paljon. Lopuksi sekoita sekaan keitetyt vermisellit ja revi wokin päälle thai-basilikaa.

Kommentit