Feta-parsakaalipiirakka

Ihanan aurinkoinen ”miniloman” viimeinen päivä päättyi toisen Kanelibasilikan syntymäpäiväkahveille. Aidon shampanjan kera nautiskeltiin mansikoista, feta-parsakaalipiirakasta, juustokakusta sekä erilaisista juustoista. Feta-parsakaalipiirakan ohje on syntynyt varioimalla erilaisia suolaisia piirakkaohjeita. Tällä kertaa uutena juttuna kokeilimme auringonkukansiementen lisäämistä täytteeseen. Niitä saa laittaa ihan reippaasti, sillä ne tuovat mukavaa makua piirakkaan. Piirakan kanssa tarjosimme hyvää salaattia, joka raikastaa muuten tuhdin ruuan.


Piirakkapohja:
100g voita
2dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte:
n. 300g parsakaalia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 150 g fetaa
3 kanamunaa
1 prk ranskankermaa
2dl ruokakermaa
paahdettuja auringonkukansiemeniä
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria/valkopippuria

Valmista piirakan pohja. Nypi pehmeän voin joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoalle.

Keitä parsakaalia muutaman minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja paista ne pehmeäksi pannulla. Paahda samalla auringonkukansiemeniä kuumalla pannulla hetken aikaa. Laita piirakkapohjan päälle pilkotut parsakaalinpalat, sipuli-valkosipulisekoitus ja auringonkukan siemenet. Murentele joukkoon fetajuusto.

Tee muna-kermaseos valmiiksi. Riko munat hyvin vatkaten ja lisää joukkoon ranskankerma ja ruokakerma. Mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Muista, että piirakassa on fetajuustoa, joten suolaa ei tarvitse laittaa niin paljoa kuin normaalisti. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Paista 200 asteessa noin 30–40 minuuttia.

Kommentit