Uuniperunat katkaraputäytteellä

Tätä ohjetta on helppo soveltaa. Kanelibasilikan perheessä pidetään tämän katkaraputäytteen lisäksi versiosta, jossa on graavilohta n. 100-150g ja n. 100g kirjolohen mätiä. Tuo on sellainen gourmet-versio, mutta tällaisena tavallisena viikonloppuna maistuu myös tämä hyväksi havaittu katkaraputäyte. Niin ja palkkapäivän lähestyessä, rahatilanteen ollessa heikompi, myös purkkitonnikala sopii täytteeksi. Tämä määrä riittää kahdelle tai kolmelle syöjälle varsin mainiosti.1 prk kermaviiliä
1 prk kevyt ranskankermaa
1 avokado soseutettuna tai valmista guacamolea purkista maun mukaan.
1 punasipuli
kourallinen kirsikkatomaatteja
n. 5cm pala kurkkua
suolaa
valkopippuria
katkarapuja vajaa pussillinen (pussi=180g)
(loraus sitruunan mehua)
(pikkuisen kevätsipulia)

2 Rosamunda-perunaa syöjää kohti. (Koska täyte on niin hyvää..)

Laita uuni päälle 200 asteeseen. Pese Rosamundat hyvin ja laita uuniin. Kypsyminen vie perunoiden koosta riippuen 45–60 minuuttia.

Mikäli olet onnistunut löytämään ehdottoman kypsän (oleellinen asia) avokadon, soseuta se haarukalla. Muussa tapauksessa käytä valmista guacamolea. Sekoita kermaviili ja ranskankerma astiassa ja lisää avokadot. Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi, samoin kirsikkatomaatit ja kurkku. Tämän illan versioissa oli käytetty myös retiisejä, joita oli jäänyt tähteeksi halloumisalaatista.Lisää veden alla sulatetut ja hyvin kuivatut katkaravut seokseen ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi sitruunan mehulla. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan. Tarjolle tuodessasi voit vielä koristella täytteen kevätsipulisilpulla.

Tee kypsiin perunoihin viilto ja puserra pannulapun avulla perunan päästä niin, että peruna halkeaa sopivasti. Vie tarjolle ja lappaa täytettä viiltokohtaan. Syö lusikalla ja nauti.

Kyytipoikana toimivat tällä kertaa ystäviemme Sveitsistä häälahjaksi tuoma kuiva Petite Vertu Muscat, joka on vienyt täysin sydämemme. Jos vaan saatte joskus mahdollisuuden tutustua kuivaan Muscatiin, niin kannattaa ehdottomasti nauttia varsinkin sen todella ihanan kukkaisesta tuoksusta. Maku on myös todella pehmeä. Pitääkin tarkistaa löytyykö Alkon valikoimista kuivia Muscat viinejä. Ruokailun lomassa katselimme ”Rachel getting married”-elokuvan.

Kommentit