Persikkainen halloumisalaatti

Viime kesänä ihastuimme grillattuun halloumiin ja nyt kevätauringon paistaessa innostuimme tekemään iltaruuaksi salaattia halloumijuuston kera. Halloumi tuo mukavaa vaihtelua fetajuuston tilalle ja sen maku on paistettuna herkullinen. Kesällä saimme sukulaisperheen mökillä halloumia yhdistettynä grillattuun persikkaan. Tämä jäi mieleen yllättävän hyvänä yhdistelmänä, joten siitä idea tälle ruualle.Erilaisia salaatteja (rucolaa, tuoreita pinaatin lehtiä, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä)
Kirsikkatomaatteja
Kurkkua
Kypsää avokadoa
Retiisejä
Punasipulia

Kevätsipulia
Säilykepersikoita
Halloumijuustoa

Pese salaatit hyvin ja kuivaa ne huolella. Asettele salaatinlehdet lautasen pohjalle kauniisti. Lisää päälle pilkotut kirsikkatomaatit, kurkku, avokado, punasipuli ja retiisit.

Leikkaa halloumijuustosta siivuja ja puolita säilykepersikat. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää siihen öljyä. Paista juustoviipaleet ja persikat niin, että juusto alkaa sulaa ja molemmat saavat väriä pintaan.Asettele kuumat juustoviipaleet ja persikan palat salaattialustan päälle ja koristele lopuksi kevätsipulisilpulla.

Kommentit

Hanna Takala sanoi…
En ole oikein sietänyt elämässäni ajatusta lämpimästä persikasta, mutta sait minut nyt ajattelemaan sitä halloumin kanssa ja uskoisin sen olevan hyvää. Täytyy siis ihan kokeilla!
Kanelibasilika sanoi…
Samankaltainen ajatus on ollut täälläkin päässä, mutta halloumijuuston kanssa tuo lämmin persikka toimi. Varsinkin tosiaan grillissä paistettuna se on tosi hyvää.